vrijdag 14 oktober 2016

Onze schouw

Soms heb je van die projecten die van begin tot het eind tegenzitten... Dat heb je in mijn vorige blog wel kunnen lezen. ;-) Maar gelukkig zijn er ook vaak projecten die gewoon lekker lopen! Zoals onze schouw die ik in de afgelopen weken een make-over heb gegeven. Achter / boven de kachel hebben we een mooie eiken schouw. Destijds hebben we die alleen met een olie afgewerkt. Maar net als bij de tafels was ook de schouw in de loop der jaren best wel vergeeld. De uitstraling vonden we dus niet heel geweldig meer. En toen Cor een keer iets opmerkte als: 'dan verf je hem toch', hoefde hij dat geen twee keer te zeggen! 
Zandkleurig wilden we hem graag hebben. Met een matte uitstraling. Krijtlak leek me daarvoor het meest aangewezen. Dus reed ik een aantal weken geleden een keer naar Landelijk at Home in Best. Daar verkopen ze o.a. krijt- en kalkverven van Carte Colori. Willianne van Landelijk at Home heeft me fijn geholpen bij de keuze voor de juiste kleur. Krijtlak in de kleur Palladio van Carte Colori is het geworden.


Het voorwerk was best een klus. Het hout moest eerst goed kaalgeschuurd worden. Naden en noesten werden geplamuurd. Sommige delen moesten opnieuw worden vastgezet. Alles twee keer in de grondverf. En daarna kon ik eindelijk met de krijtlak aan de slag. Ik had er nog nooit mee gewerkt, maar ben er erg tevreden over. De lak verft heel fijn. En het resultaat is heel mooi strak en mat geworden!
Het bovenste deel van de schouw hadden we altijd wit, maar die hebben we nu met een restje muurverf in dezelfde kleur als de wanden meegeverfd. Het is nu mooi ton-sur-ton. 

Al met al zijn we erg blij met het eindresultaat!

Binnenkort gaat er als het goed is meer veranderen in onze woonkamer. Want vanavond ga ik kijken voor een andere bank. We hebben een mooie gezien op Marktplaats. Hopelijk is ie in het echt net zo mooi als op de foto's. Ik ben heel benieuwd!
Onze eigen bank hebben we daarom te koop staan. Op Marktplaats, maar ik heb hem ook op de verkooppagina op mijn blog gezet. Ik hoop dat er een belangstellende voor is! Want het is echt een fijne bank, hij zit heerlijk. Maar we willen graag een grotere bank. Achteraf gezien hebben we hem destijds wat te klein gekocht (je kunt er niet echt goed languit op liggen, wat ook wel eens fijn is). Maar ja, een dure bank doe je niet weg. Die wil je eigenlijk verslijten... Alleen verslijt deze dus gewoon niet! :-) Dus toch maar besloten om het te koop te zetten, want hij kan nog makkelijk jaren mee. En zelf via Marktplaats een nieuwe te zoeken. Dat was een leuke zoektocht... vanavond weet ik of het gelukt is! Wordt vervolgd... 

2 opmerkingen:

  1. Wat is die prachtig geworden zo Mooi en rustig .. Kom maar op met foto van de nieuwe bank...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, de schouw is prachtig geworden! Succes met het verkopen van je bank.

    BeantwoordenVerwijderen