zaterdag 29 oktober 2016

Kleine interieurveranderingen

Grote interieurveranderingen zoals pas met de nieuwe bank komen natuurlijk niet zo vaak voor. Maar kleine aanpassingen daarentegen vaker. Al gaat ook dat hier meestal bij vlagen. Soms verander je een aantal keer achter elkaar wat, en dan blijft alles weer een hele tijd staan. Soms hebben veranderingen een duidelijke aanleiding. En soms ook niet.

Een tijd terug op de Landgoedfair Marienwaardt kocht ik een mooie grote baluster. Dit met een idee er een lamp van te maken. Er gingen wat weken overheen voor dat gerealiseerd was. Maar inmiddels verspreidt de lamp al weer een paar weken zijn sfeerlicht. 

Nu was het op zichzelf niet moeilijk te realiseren, maar er ging wel even overheen voor we de juiste materialen verzamelt hadden. Een snoer en een fitting is nog wel te verkrijgen bij een bouwmarkt. En standaard bevestigingsmateriaal voor de fitting ook wel. Maar dat laatste wilde ik nu net niet... Bij balusterlampen en kruiklampen zie je vaak een messing 'buisje' tussen de lampvoet en de fitting. Dat was lastig te vinden, maar google weet uiteindelijk altijd raad! Bij Lamplord, een webshop in lampenonderdelen, vond ik wat ik zocht: een holle messing buis met aan het uiteinde een stukje schroefdraad. Toen we eenmaal de juiste materialen in huis hadden, heeft Cor van de baluster een lamp gemaakt. Voor mijn verjaardag vorige week kreeg ik ook een prachtige bos hortensiatakken. Die kregen een plekje in de grote pot naast de balusterlamp.


Nadien bleef er nog een stuk van de messing buis over. Nu had dat ding aan het andere uiteinde ook een stukje schroefdraad. Dus nog prima te gebruiken voor een andere lamp. Daar wist ik wel raad mee. Want bij de kruiklamp die ik vorig jaar maakte, had ik de verbinding gemaakt met een stuk hol draadeind van rvs. Dat vond ik echter toch niet zo mooi, omdat je tegen dat schroefdraad aankeek. Dus bij de kruiklamp hebben we die vervangen door het resterende deel van de messing buis.


Ook heb ik de bovenkant van de kruiklamp nog wat aangepast. Ik vond de vorm nog niet helemaal top. Dus heb ik met wat zelfhardende klei van de Action de bovenrand nog wat aangepast, zodat de pot iets beter een kruikmodel kreeg. Daarna weer afgesmeerd met muurvuller van de Action. En mbv een restje muurverf weer op kleur gebracht!


De kruiklamp kreeg ook een ander plekje in huis. Hij stond in de keuken, maar is nu verhuist naar de kamer, boven op de spelletjeskast. Dat was een donker hoekje geworden sinds ik de schemerlampen uit het zijraam heb weggehaald. Nu hebben we met deze lamp toch weer wat sfeerverlichting in deze hoek.

De kruik die op die plek stond, staat nu in de keuken (waar dus eerst de kruiklamp stond).


Zoals ik in mijn vorige blog schreef, was ik onlangs jarig. Daarbij had ik ook wat cadeaugeld gekregen. En daarvan heb ik inmiddels een mooie oude olijfbak gekocht van Aura Peeperkorn. Die stond al een tijdje op mijn wishlist! Dus heel blij dat die wens nu vervuld is! Hij staat erg mooi op onze salontafel. Het leuke van zo'n bak is dat je er steeds iets anders in kunt zetten. Verder heb ik ook eindelijk weer eens een handwerkklusje afgerond. Ik kom er de laatste tijd niet meer zo vaak aan toe om te breien of te haken. Maar het blijft toch leuk en ontspannend om te doen. Dus zo af en toe breide ik verder. Afgelopen week was de lap eindelijk groot genoeg om er een kussenhoes van te naaien. Aan de achterkant zette ik er een rits in, zodat hij evt. ook eens uitgewassen kan worden. Het is een leuk kussentje geworden!


Fijn weekend verder allemaal!

4 opmerkingen:

 1. Je bent weer leuk bezig geweest, het kussen is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent weer leuk bezig geweest, het kussen is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een mooie lamp geworden, zo heb je ook meteen een uniek item in huis! Lekker om in het najaar weer zo in huis bezig te zijn.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie veranderingen, steeds een stukje verder. Hier thuis ook hoor.
  Fijne week groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen