zaterdag 6 augustus 2016

Brocante-vondsten uit Frankrijk!

Wij zijn vanmorgen vroeg teruggekomen van kampeervakantie in Frankrijk. We hebben er twee heerlijke weken gehad! De volgende keer zal ik er meer over vertellen. Waar we geweest zijn, wat we gedaan hebben, enzovoorts. Maar eerst moet ik de foto's nog uitzoeken. Vandaag stond vooral in het teken van bijslapen (want we zijn in de nacht teruggereden), uitpakken, opruimen, boodschappen en was. 

Als je (zoals ik) van kringlopen, rommelmarkten, oude spullen en brocante houdt dan ben je in Frankrijk op de goede plek! Ik zou het liefst alle markten afgesjouwd hebben. Maar dat kon natuurlijk niet... kan ik onze kinderen niet aandoen! Vakantie moet voor iedereen leuk zijn natuurlijk!

Op gegeven moment zagen we een keer ergens langs de weg een bordje 'brocante'. Toen kwam het niet uit om te gaan kijken. Dus ben ik op een later moment een keer gegaan. Het bleek bij iemand te zijn die in zijn schuur wat brocante had verzameld en verhandelde. Leuke spullen, en ook voor leuke prijzen. Voor een paar tientjes had ik een doos vol leuke spullen.

De week daarna zijn we nog een keer naar een vide grenier geweest, het Franse equivalent van een rommelmarkt. Er stonden ook wel wat kramen van brocante handelaren / verzamelaars. Maar die waren duidelijk wel wat duurder. Maar er was zat te zien, en bij de andere kramen ook genoeg leuks te vinden. 
Bij één kraam zagen we koperen pannen hangen. We zochten een mooie steelpan uit. We gingen er vanuit dat hij prijzig zou zijn, maar de vraagprijs viel erg mee. Dus we wilden de pan kopen. En toen zei de verkoper tot mijn stomme verbazing dat we voor een paar tientjes meer de hele set mee mochten nemen... 8! pannen! Dat was echt een buitenkansje, onmiddellijk toegehapt natuurlijk!

Al met al ging er toch een leuke verzameling oude/brocante spulletjes mee naar huis. Vanmiddag heb ik het allemaal lekker schoongemaakt en gelijk even van de gelegenheid gebruik gemaakt wat foto's te maken.


Een paar mooie kruiken en grèspotten

De koperen pannen

Oud gereedschap, vindt Cor altijd leuk!

Geen idee wat dit is??!
Volgens de verkoper was het voor stoute kinderen...
Maar dat was hopelijk een grapje! 

Een paar authentieke wastafelkranen

Voor warm en koud water

Een eenvoudige aardewerken schaal.

Een beetje 'bruin' geworden door het craquelé,
maar dat vind ik juist mooi!

Een oud blik, zo vind ik ze het mooist!

Na het schoonmaken en fotograferen heb ik alvast wat dingen een plekje gegeven. En andere dingen gaan gewoon nog even in de kast tot het een keer zijn bestemming vindt!

De potten staan mooi op de kast.

Een paar van de pannen mogen voorlopig
eventjes hier hangen. We moeten ons nog
beraden wat we met de set willen.

Het blik kreeg een plekje in de keuken
bij een paar andere soortgenoten!
Volgende keer meer over onze vakantie. Fijn weekend allemaal!

6 opmerkingen:

 1. Je bent lekker aan 't snuffelen geweest. Zo te lezen ben je helemaal blij met wat je hebt meegenomen vanuit Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie vondsten heb je meegenomen! Ik val als een blok voor de kruiken en de grespotten, daar heb ik een zwak voor ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vondsten.......om van na te genieten. Ben benieuwd naar je verhalen van Frankrijk.

  Fijne avond

  LIefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. had je daar nog plek voor in je auto? ;)... Wij zijn afglopen nacht thuis gekomen en ga snel bijlezen bij je :). Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen