zaterdag 13 augustus 2016

Krans met asparagus

Een tijdje terug maakte ik een nieuwe krans voor op de oude spiegel op onze overloop. Daar hing nog steeds de krans met ingedroogde hortensia Annabelle die ik vorig jaar maakte. 


Maar die begon toch wel van lichtgroen wat bruiniger te verkleuren. Van lieverlee niet meer mooi meer, dus moest er wat anders komen. 


Daarom maakte ik deze nieuwe krans. Die heeft er niet zolang gehangen, want ik vond hem eigenlijk net wat te klein voor de spiegel. Dus maakte ik een grotere. En omdat ik er deze keer wel aan dacht om tussentijds foto's de maken, kan ik jullie laten zien hoe ik het gedaan heb!

Eerst kwam er een laag mos op een strokrans. Het mos zette ik vast met krammen.Daarna zette ik met krammen een laag salimtakjes vast over het mos heen. Andere dunne, buigzame takken kan natuurlijk ook. Ik zag bijv. bij de Intratuin ook bosjes mooie berkentakken. Maar deze salimtakjes had ik al liggen, dus besloot ik deze eerst op te maken.En tenslotte zette ik daarover heen nog een wat asparagustakken vast. Ik nam onlangs een bosje van deze takken mee bij Seizoen en Stijl in Ochten. Die waren bij het eerste kransje nog lang niet opgegaan. Dat kwam goed van pas, nu ik toch een grotere krans wilde maken. Bij het werken met deze asparagustakken is het wel raadzaam om handschoenen te gebruiken... Ze prikken nogal namelijk!


Als laatste weer een stoer touw er omheen geknoopt en toen kon de krans aan de spiegel gehangen worden.Het kleine kransje kreeg een nieuw plekje op de overloop op zolder.


4 opmerkingen:

 1. Mooie materialen heb je uitgekozen, ik vind de krans heel geslaagd!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat je dat zo zelf maakt, dacht net al ik kom bij je in de leer en toen kwam de uitleg.
  Als ik weer thuis ben van vakantie ga ik het ook proberen.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen