woensdag 10 augustus 2016

Vakantie in Frankrijk - deel 2

Zoals beloofd in de vorige blog zou ik nog vertellen over wat we nog meer hebben gedaan in Frankrijk. 
We hebben een aantal keer oude stadjes / dorpen bezocht. Zoals Uzèrche. Een plaats langs de rivier de Vézère.
In een steegje een trap naar beneden...
Waar zou dat heen gaan? Even gaan kijken natuurlijk!
En toen kwamen we aan de oever van het riviertje terecht!

Na de waterpret weer via een andere route terug omhoog. 
Om nog even in het stadje zelf rond te kijken.We zijn ook een keer naar Collonges la Rouge geweest. Een dorpje waar de huizen allemaal in rode steen zijn opgetrokken. Uniek in de regio. Het is wel heel erg toeristisch ontdekten we toen we er aan kwamen. Maar desondanks was het toch wel leuk om er eens rond te kijken.

Omdat het er zo druk was, zijn we niet lang gebleven.
Na een stukje gereden te hebben, hebben we ergens in een veld gepicknickt.
Cor en Jochem houden allebei van vissen. En aangezien er genoeg riviertjes en meertjes waren, zijn ze daar vaak genoeg aan toe gekomen!

Aan het water is voor de andere kinderen ook genoeg te rommelen en te spelen. En ik vermaakte me dan wel met een boek o.i.d.Soms werd het vissen gecombineerd of afgewisseld met lekker zwemmen. Al zijn we ook wel eens ergens wezen zwemmen zonder dat er gevist werd!

Verder hebben we dus een keer een vide grenier bezocht, in Treignac. Zonder vide grenier trouwens ook een leuke plaats om te bezoeken, maar wij hadden toen toch wel meer oog voor de kramen en wat er te koop was!
Ook zijn we naar een barbecue cq. ontmoetingsavond tussen de campinggasten van La Bonne Source en de plaatselijke inwoners van Saint Martin-Sepert geweest. Grappig om het verschil te ervaren tussen Nederlanders en Fransen. De avond zou beginnen om 19.00 uur. Alle Nederlanders arriveerden rond die tijd. De Fransen kwamen zo rond 20.30 uur! En pas een uurtje daarna kwam het eerste eten op tafel! ;-)) Het was wel erg gezellig!Voor één van de laatste dagen hadden we gepland om naar het dorpje Segur le Chateau te gaan. Helaas regende het die dag. (Verder hebben we trouwens mooi weer gehad, maar die dag dus even niet.) 's Morgens hadden we de kinderen vermaakt met een filmpje. Maar op een gegeven moment ben je wel even klaar met in de caravan hangen. Dus zijn we 's middags toch maar in de auto gestapt om een rondje te gaan rijden door de omgeving. Toch even naar Segur le Chateau gereden. 't Was echt te nat om met de kinderen uit te stappen en rond te lopen. Maar zelf ben ik wel even uitgestapt om toch even wat foto's te maken. 


Jammer dat we niet uitgebreider konden rondkijken, want het is echt een schilderachtig dorpje! Maar wie weet komt het er nog eens van... We hebben het zo goed naar ons zin gehad op La Bonne Source, en zijn ook nog niet uitgekeken in de omgeving, dat we misschien volgend jaar nog wel een keer gaan!

1 opmerking:

  1. Goed rondgekeken in ieder geval. Prachtige foto's! Jammer, dat het die dag regende, want het lijkt me een prachtig plaatsje.

    BeantwoordenVerwijderen