dinsdag 9 augustus 2016

Vakantie in Frankrijk - deel 1

Hier komt dan het beloofde vakantieverslag. Omdat het anders een beetje veel wordt, verdeel ik het over 2 of 3 blogs. We zijn vertrokken op vrijdag 22 juli. 's Morgens moesten Jochem en Gerben nog naar school. Om 12 uur konden we ze ophalen. Na de lunch de laatste dingen ingepakt. En toen konden we vertrekken!

Klaar voor vertrek.


We hebben doorgereden tot 12 uur 's nachts. Toen zijn we gestopt op een parkeerplaats om een paar uur te slapen. Makkelijk als je toch een caravan bij je hebt! We hadden toen het grootste deel van de rit er al op zitten.

Een geïmproviseerd ontbijt op de parkeer-
plaats waar we een paar uur stilgestaan
hebben om te slapen.

Rond een uur of 8 de volgende morgen gingen we weer op weg voor het laatste deel van de route. We moesten nog zo'n 250 km rijden. Dat ging voorspoedig en zo arriveerden we rond een uur of 11 's morgens al bij de camping. We hebben twee weken gekampeerd op camping 'La Bonne Source'. Deze camping ligt in de Corrèze in Frankrijk. Het is een christelijke camping, die gerund wordt door een Nederlands echtpaar.

Onze eerste blik op La Bonne Source!
Hoewel we vroeg waren, was ons plekje gelukkig al vrij, en mochten we dus gelijk beginnen met 'opbouwen'. De kinderen gingen direct spelen. Binnen een kwartier lag Lisanne met haar loopfiets in de struiken... Tja, het is daar bepaald niet zo vlak als thuis!Het opbouwen is best een behoorlijke klus. Een grote voortent. Uitbouw / slaaptent aan de voortent. Luifel / schaduwdoek aan de voortent. En dan nog alle spullen een plekje geven.  Bedden opmaken, alles een beetje gezellig maken. We zijn bepaald geen minimalistische kampeerders.... ;-)) Maar daar hebben we de rest van de tijd plezier van gehad!


We stonden op een prachtige plek. Rondom bomen. Geen tegenoverliggende kampeerplekken. Dat geeft toch nog enigszins privacy. De hele camping is prachtig gelegen. Het terrein is heel uitgebreid en mooi 'ingericht'. Het geheel heeft een authentieke Franse sfeer. De kampeerplaatsen ruim opgezet. De voorzieningen zijn goed. En het is er erg gezellig!

Centraal gelegen op de camping is het woonhuis van de eigenaren en daarnaast een grote authentieke Franse schuur waar ze enkele voorzieningen in hebben ondergebracht. Zoals de receptie, een grote sanitaire ruimte, een mini-bibliotheek en de Bergerie. Daar kun je brood bestellen en ophalen, 's avonds is er friet te halen, een paar keer per week pizza's. Je kunt er een krantje lezen, iets te drinken bestellen, ijsje eten. Er is ook een groot terras. 


Achter de schuur zit 'Le Gracht'. Gedeeltelijk overdekt voor de kinderclub die een paar keer per week 's morgens wordt gehouden. En daar is ook een kampvuurplaats.
Lisanne vond het erg leuk dat ze ook al mee mocht doen
op de kinderclub.
Ook is er een zwembad op de camping. En daarnaast ligt een groot grasveld, waar lekker gespeeld kan worden, maar waar ook sportactiviteiten worden georganiseerd. Op dat grasveld is ook een groot springkussen. En een waterspeelplaats met fonteintjes. Voor de jeugd wordt er ook 's avonds nog e.e.a. georganiseerd, maar dat hebben we niet zo bijgehouden, onze kids hebben die leeftijd nog niet! 
Verder loopt er midden over het campingterrein een klein ondiep beekje. Ook daar is een leuke speelplek voor de kinderen ingericht. Er is een ministrandje aangelegd. En er hangt een band aan een tak. Heel eenvoudig eigenlijk, maar genoeg voor uren speelplezier!


 

 

Ook rondom de camping is de natuur prachtig. Mooi om eens rond te wandelen!Voor nu hou ik het even hierbij!
De volgende keer meer over onze verder activiteiten.
Want uiteraard hebben we meer gedaan als op de camping rondhangen!


  

4 opmerkingen:

 1. Leuk om je verslag te lezen. De eigenaren van de camping zullen er ook blij mee zijn, want je maakt goede reclame zo ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me echt een hele fijne camping, zeker met kinderen. Wij zijn geen kampeerders maar gingen toen de kinderen nog mee gingen wel altijd naar een camping in een mobile home. Sinds een aantal jaar gaan we weer met z'n tweetje weg en zoeken we een Chambre d'hôte of gîte, het liefst zo afgelegen mogelijk.
  De Corrèze ken ik niet, 'k ga het meteen opzoeken.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! Doet me denken aan het kamperen vroeger met m'n ouders! Ben benieuwd naar de rest. Ga snel verder lezen. Liefs Ilse

  BeantwoordenVerwijderen