maandag 21 april 2014

Biesbosch

We wilden vandaag iets leuks gaan doen met de kinderen. Onze plannen waren niet zo concreet eigenlijk. Maar we maakten een lekkere lunch voor onderweg klaar en stapten in de auto. We hadden bedacht om naar de Biesbosch te rijden en daar ergens te gaan picknicken. En verder zouden we wel zien.
En zo reden we naar het bezoekerscentrum in Drimmelen.
En daar bleek om twee uur een vaarwandeltocht te starten waar we nog bij aan konden sluiten. We hadden precies nog genoeg tijd om eerst even te lunchen. 
Eerst voeren we een stuk over de Amer. Daarna legde de boot ergens aan de overzijde aan. En maakten we onder leiding van een ervaren gids een mooie wandeltocht door de Biesbosch. De gids wist veel te vertellen over de natuur en de geschiedenis van de Biesbosch. Het was heel boeiend!
Het was fijn dat de gids er ook voor zorgde dat het voor de kinderen in de groep ook interessant was. We kwamen ook langs een eendenkooi. Deze was niet meer in gebruik. Na ongeveer een uurtje wandelen kwamen we weer bij de boot, die intussen naar een andere plek gevaren was. Vandaar voeren we weer terug naar het beginpunt.
Lisanne heeft het grootste deel lekker geslapen in de draagdoek. Maar op de terugweg in de boot was ze wakker en toen wilde ze graag rondlopen. Maar dat ging natuurlijk niet. Daarom hebben we de kinderen bij terugkomst nog maar even 'losgelaten' in een speeltuintje. Konden ze nog even lekker rond racen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten