dinsdag 25 november 2014

De hal

Vorige week heeft mijn vader bij ons de hal en het trapgat helemaal opnieuw geschilderd. Die had na zo'n 7,5 jaar echt wel weer een opfrisbeurt nodig. En nu ziet het er weer helemaal strak uit!
Qua 'look' is er niet veel veranderd. De kleur op de muren is wel een tintje anders als wat erop zat. Maar dat was vooral om dat we van het opknappen van de kamer (vorig jaar) nog een emmer muurverf overhadden. Wel hebben we over de muurverf nu een blanke lak gezet, zodat de muren makkelijker afneembaar zijn. Wel zo handig met die kinderhandjes die daar dagelijks langs de muur gaan!
Het enige wat wel echt anders is, is het plafond in de hal. Het lichtpunt daar zat namelijk niet in de midden. Oorspronkelijk wel uiteraard. Maar nadat Cor destijds de garderobekast maakte, was dat niet meer het midden van de hal. We hebben de lamp toen maar laten zitten, want zo'n kabelgootje vinden we ook maar lelijk. Maar toevallig las ik kort geleden op het blog van Moonhuis dat zij hetzelfde probleem hadden opgelost met een plafondornament. Dat vonden wij wel een goed idee. Dus ook bij ons zit er nu een mooi ornament op het plafond. En daarmee hebben we de lamp stiekem een beetje meer naar het midden kunnen verschuiven!
4 opmerkingen: