maandag 8 december 2014

Meer met wol...

Twee berichtjes terug schreef ik ook al over wol. Zeker nu het kouder wordt blijft dat momenteel iets waar ik veel mee doe. In het vorige berichtje ging het vooral over 'nieuwe' wol. Maar aangezien eigenlijk alles van echte wol best prijzig is en ons budget niet oneindig, ben ik ook op zoek gegaan naar budgetvriendelijker oplossingen. 

Zo sliep nog niet iedereen in ons gezin 'onder de wol'. En aangezien ik dat zelf toch wel erg fijn vindt, gun ik dat de kinderen ook graag. Jochem heeft al wel een wollen dekbed en onderdeken gekregen toen hij naar een groter bed ging. Maar Lisanne sliep nog gewoon onder een katoenen ledikantdeken. En Gerben heeft nog een gewoon synthetisch dekbed. En voor de baby had ik ook alleen maar van die katoenen duodekentjes liggen. Dat alles stond me toch niet aan. Maar omdat ik het te prijzig vond om alles in 1 keer voor (nieuwe) wollen dekens etc. te vervangen, besloot ik eens op Marktplaats te gaan zoeken. En daar staan dus genoeg gebruikte wollen dekens op! Voor Lisannes ledikantje kocht ik een eenpersoons wollen deken. Die moet ik eigenlijk nog door de midden knippen, dan heb je precies twee ledikantformaat dekentjes. Maar voorlopig ligt hij er gewoon dubbel op. 
Verder kocht ik een grote tweepersoons wollen deken. En die heb ik inmiddels wel in stukken geknipt... De deken was groot genoeg om er onderdekens (voor op de matras) uit te halen voor Gerbens juniorbed, Lisannes ledikant en de cosleeper voor de baby. En ook kon ik er nog 4 wiegdekens uitknippen: 2 voor de kinderwagen en 2 voor de cosleeper.
Ze zijn qua kleur en uiterlijk wel erg retro... Maar dat maakt me niets uit. De onderdekens komen toch onder het hoeslaken. En bij de bovendekens kan ik er nog wel een gebreide/gehaakte sprei overheen leggen. Op Lisannes bedje lag er al één. En voor de kinderwagen en de wieg heb ik ook nog wel wat liggen. 


Zo zijn we voorlopig wel weer voorzien. Alleen Gerben moet eigenlijk nog een wollen dekbed, maar die gaat over een poosje als zijn kamertje klaar is toch naar een eenpersoonsbed. Dus dat laat ik voorlopig nog maar even zo.

Verder had ik onlangs het geluk om bij de kringloopwinkel een stapel lamswollen herentruien te vinden. Een aantal daarvan draagt Cor nu op zijn werk. En de rest (die hij niet paste of niet mooi vond) bestemde ik voor knutselprojecten. Zo heb ik een deel in de wasmachine gedaan en op 95 graden gewassen, daarna nog een rondje droger. Die waren na deze 'mishandeling' behoorlijk vervilt, maar dat was ook precies de bedoeling! Van deze vervilte wol heb ik voor de kinderen sloffen gemaakt. Ik gebruikte daarvoor een patroon van de Droomfabriek. Het is een patroon voor maat 39, maar die heb ik gewoon verkleind (en een beetje aangepast) tot de goede maten. De sloffen zijn erg leuk geworden en de kinderen hebben ze graag aan! 


Ik denk dat het aan materiaal nog geen 5 euro heeft gekost, voor 3 paar sloffen! Dat krijg je in de winkel niet voor elkaar. Al niet voor gewone sloffen, laat staan voor echte lamswollen sloffen...

Verder heb ik nog een trui korter geknipt en wat smaller gemaakt voor mezelf. Niet dat dat nu erg mooi geworden is, maar dat geeft niet. Hij is nl. bedoeld voor 's nachts. Destijds toen Lisanne nog baby was (ook een winterkindje) had ik 's nachts met voeden altijd een koude rug en schouders, heel vervelend want dan duurt het des te langer voor je weer in slaap valt. Nu hoop ik dat dat straks met deze halve trui beter gaat!

1 opmerking:

 1. Hoi Lydia,
  Bij deze nog de allerbeste wensen voor je Nieuwe jaar met je gezin!!
  Met veel gezondheid en voorspoed & een gezonde mooie baby..
  Succes met de laatste loodjes!
  Groetjes Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen