donderdag 13 november 2014

Herfst...

Vandaag was weer zo'n prachtige herfstdag!
Te mooi om binnen te zitten. Dus ging ik met Lisanne naar het bos bij Nederhemert. En genoten we van een miniwandeling tussen de herfstbladeren!Wat ook echt bij de herfst hoort zijn stoofpeertjes!
Onlangs kreeg ik voor mijn verjaardag wat stoofperen en een leuk boek over inmaken. 


Nu moesten die peren onderhand nodig verwerkt worden. Dus heb ik ze vanmiddag op mijn gemakje zitten schillen. En nu staat er dus zo'n heerlijk geurende pan stoofpeertjes op de kookplaat. Jammer genoeg waren ze met etenstijd nog net niet goed. Dus gaan we ze een andere keer proeven.


Een tijd geleden tipte een zus me over de heilzame werking van vrouwenmantelthee na de bevalling. Een rondje google levert inderdaad informatie daarover op. De baarmoeder zou er sneller van krimpen, waardoor het bloedverlies ook sneller afneemt. Geen idee of het werkt, maar we gaan het proberen!
Met een hele rij vrouwenmantel in de voortuin is dat geen probleem! Al is dat midden in de winter natuurlijk wel wat lastiger. Dus knipte ik, nu er nog wat staat, wat blad af van de vrouwenmantel en droogde die kort in de oven.
En die gedroogde blaadjes wachten nu in een blikje tot ze in de kraamtijd gebruikt kunnen worden! Ik ben benieuwd!1 opmerking:

  1. Hoi Lydia, schattige foto's van Lisanne! Leuk dat je geniet van het boek en de stoofpeertjes. Groetjes van Greet

    BeantwoordenVerwijderen