woensdag 19 november 2014

Dol op wol...

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik al eens een blog over wol. Onze wollen dekbedden en wollen hemdjes geloof ik. Nou, ik moet zeggen dat het zeer goed bevalt dat slapen tussen de wol en het dragen van die wollen hemdjes!

Dus van lieverlee breidt zich dat steeds verder uit!
Voor het kindje dat we verwachten heb ik de afgelopen tijd aardig wat 'wol' verzameld... Rompers, mutsjes, pyama'tje, wollen overbroekjes voor over de katoenen luiers, sokken. En ik breide wat slofjes, een vestje, etc. Kindje zal het niet koud hebben straks!Voor mezelf nog wat hemdjes aangeschaft en een longsleeve. 't Is alleen zo jammer dat je het bijna niet kunt vinden in 'stenen' winkels. Gelukkig zijn er genoeg webshops die het verkopen en ook op Marktplaats is geregeld wat te vinden. Dus er is wel goed aan te komen. Maar het is natuurlijk ook wel fijn als je het eerst eens in een winkel kunt bekijken en voelen. Bovendien, bij het zoeken op Marktplaats moet je wel opletten wat voor zoektermen je gebruikt. Want veel mensen noemen alles wat gebreid is 'wol', maar in veel gevallen is dat dan vaak gewoon van katoen- of acrylgaren gebreid... En da's toch echt wat anders!

Wat ook heel fijn is: wollen sokken! Mijn moeder heeft de afgelopen tijd 3 paar wollen sokken voor me gebreid. En dat zit toch lekker! Ik vond het verschil met de katoenen sokken die ik altijd droeg echt opvallend! Een echte aanrader. 


En als je nu geen breiende moeder ofzo hebt, dan zijn de 'woolmix-sokken' van de Hema een goed alternatief! Ook voor Lisanne breide ze van een restje een paar sokjes. Ze wil steeds aan en zegt dan 'oma breit'!  


Een van de laatste wollen aankopen hier in huis is een prachtige schapenvacht. Die ligt nu gewoon een beetje decoratief te wezen over de rugleuning van de bank ('t zit trouwens wel erg lekker!). 


Maar voor straks is het denk ik een fijne 'onderlegger' voor de baby om op te liggen in de box ofzo. Dat het ook mooi is als ondergrond voor mooie babyfoto's is natuurlijk mooi meegenomen!3 opmerkingen:

  1. Heerlijk hoor! Ik zit nu op de schapenvachtjes, een in de rug, een om op te zitten. Heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kindje zal het zeker niet koud hebben met al die prachtige kleertjes door mama gebreit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me fijn, die wollen kledingstukken!! Heerlijk voor de baby straks..

    BeantwoordenVerwijderen