vrijdag 17 juni 2016

Voortuin

Gisteren hadden we een dagje met wat mooier weer tussen de regenachtige dagen door. Dat was dus een prima moment om eens de voortuin netjes te maken! Wat met al die regen van de laatste tijd had ook het onkruid goed zijn best gedaan...
En aangezien de grond nu goed vochtig was, kon het onkruid er nu makkelijk uitgetrokken worden.




Dus eerst even een poosje onkruid getrokken. Nog een paar plantjes erbij gepoot. De grond nog even losgemaakt met de schoffel. De voegen tussen het straatwerk onkruidvrij gemaakt. En tenslotte alles netjes aangeveegd.
Alles bij elkaar maar een goed uurtje werk. En nu ligt het er weer netjes bij!



Toen heb ik gelijk maar even het fototoestel erbij gepakt om wat foto's te maken voor mijn blog. Van het voorjaar hebben we de beplanting van de voortuin wat aangepast. We vonden onze tuin in de zomer altijd wel heel mooi, maar in de winter te kaal. Dus hebben we dit voorjaar een deel van de borderplanten vervangen door planten die 's winters hun blad houden.
De planten die we hebben gekozen zijn ook bodembedekkers, dus ik hoop dat het lekker vol groeit. En dat in de toekomst het onkruid wat minder kans krijgt...
    




Op de laatste foto zie je een stukje van een steiger staan. We zijn de laatste tijd bezig geweest om de gevel op te knappen. Maar daarover binnenkort meer! Eerst moeten we nog de laatste hand aan een paar dingen leggen!



3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er netjes uit! Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hè, dat de voortuin er weer fraai bij staat. Het onkruid gaat nu inderdaad hard, maar ik probeer het dagelijks bij te houden...dan is het lijkt het veel minder werk.

  Fijn weekend. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie rozen. Ik probeer ook iedere dag een half uurtje. Tuinieren is niet echt mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen