dinsdag 21 juni 2016

Deken gerestyled...

Zoals beloofd de rest van het verhaal! Waar ik het zelfgemaakte biaisband voor nodig had!
Zoals ik wel vaker heb geschreven slapen we hier graag onder de wol. Op alle bedden hebben we wollen dekbedden en onderdekens. In Sietzes ledikantje lag al tijden een wollen deken, een 'mooie' groene...

Nu hebben we onlangs Sietze naar boven verhuisd. Tegenwoordig slaapt hij bij Gerben op de kamer. En omdat we Gerbens kamer pas helemaal mooi hebben gemaakt, vond ik niet dat daar een groen dekentje bij kon!

Dus besloot ik het dekentje een nieuw uiterlijk te geven. Bij de stoffenwinkel kocht ik een paar meter mooie linnen stof. Die stof ging eerst op 95 graden in de wasmachine en vervolgens in de droger. De maximale krimp zal er nu wel uit zijn! Door het rondje droger kreeg het linnen zijn mooie kreukelige uiterlijk.

Daarna knipte ik twee stukken linnen die iets groter waren als het dekentje. Het dekentje ging tussen de twee lagen stof. En dit stikte ik een aantal keren door op de naaimachine. Er ontstond zo een eenvoudig patroon van vierkanten.
Toen knipte ik de overtollige stof langs de randen af. Daarna naaide ik met het zelfgemaakte biaisband een nette rand rondom het dekentje.En nu is het een heel mooi gewatteerd dekentje / dekbedje geworden!
  

6 opmerkingen:

 1. Superleuk! Ik zou ook wel zo handig willen zijn!mooi kleurtje..
  Groet, leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk! Ik zou ook wel zo handig willen zijn!mooi kleurtje..
  Groet, leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch creatief. En wat is het leuk geworden. Complimenten hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi geworden...ik vind de kleur ook prachtig!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen