vrijdag 20 november 2015

Weer eens over wol...

Tja, ik wil het weer eens over wol hebben...
't Is niet de eerste keer... Ik heb eens terug gekeken, maar twee jaar geleden schreef ik voor het eerst een keer over wol. Vooral over slapen tussen wol. En vorig jaar schreef ik er nog twee keer over. Een keer over dragen van wol en nog een keer over slapen tussen wol.

Voor wie mijn blog al langer volgt is het dus geen nieuws: maar ik ben dus best wel fan van wol. Ik vind het veel fijner om te dragen als synthetische materialen. In het eerste blogje over wol, waar ik zojuist naar linkte, schreef ik ook over wolzijden hemdjes. Die draag ik dagelijks! Ook in de zomer. Ze zitten zo heerlijk comfortabel. Ik wil echt nooit meer wat anders!

Ook voor het slapen is wol heerlijk. Dat wisten we al, want sinds drie jaar slapen wij dus tussen wol (zie eerste link). We hebben toen bij de Aldi in het najaar van 2012 een wollen dekbed, kussens en onderdekens aangeschaft. (Die hebben ze in het najaar altijd bij de actieproducten.) 
Maar dat het nóg fijner kan, hebben we sinds kort ontdekt! Een tijdje terug werd ik uitgenodigd op een wolparty. Er zo iemand e.e.a. komen vertellen over slapen op en onder de wol. Ik dacht dat er weinig nieuws voor mij te horen zou zijn en meende ook niets nodig te hebben, want wij waren immers al voorzien. Maar een avondje er tussenuit is altijd gezellig. En voor de gastvrouw was het ook fijn om voldoende gasten te hebben. Dus ik ging...

En ja, ook al was het voor mij voor een deel niet nieuw, toch vond ik het heel interessant. Iemand van het bedrijf Puur uit België kwam het e.e.a. vertellen over zijn producten. Na zijn verhaal gehoord te hebben, was ik er toch wel van overtuigd geraakt dat ik evt. wel nieuwe kussens zou willen kopen.
Degene die wij destijds bij de Aldi hadden gekocht waren kussen gevuld met wol. Het nadeel daarvan is, dat die wol van lieverlee gaat vervilten. Daardoor wordt het kussen steeds platter en harder, en als je pech hebt komen er allerlei bobbels in. Die sliepen dus al een tijdje niet meer zo fijn. Zelf was ik inmiddels al weer overgestapt op een donskussen, maar dat beviel helemaal niet. Als je daar een poosje op ligt, zit de vulling op den duur overal, maar behalve onder je hoofd! Ben je dus de halve nacht bezig om het kussen weer in model te stompen en onder je hoofd te proppen... Geen succes!
Maar de meneer van Puur vertelde dat hun kussens gevuld zijn met één of ander spul (geen wol) wat wel goed in vorm blijft. En om het kussen zit dan een wollen hoes, die zorgt voor een goede vochtregulatie. Het kussen en de vulling worden dus niet nat (van zweet) en blijven daarom jarenlang goed! Dat leek me wel wat! 
Uiteindelijk wist de beste man me over te halen om zelf ook eens zo'n wolparty te houden, want dan zou ik er twee wollen onderdekens gratis bij krijgen... Tja, dat moet je niet zeggen tegen een Hollander hè! Dus een paar weken later kwam hij bij ons thuis. Naast de paar gasten die ik had uitgenodigd had ik ook Cor gemaand erbij te blijven. (Ik wilde natuurlijk dat ook hij dat verhaal over die kussens zou horen!)
Maar goed, het eind van het liedje werd, dat wij een behoorlijke bestelling plaatsten bij Puur! Want naast de kussens en de (gratis) onderdekens zwichtten we ook nog voor een nieuw kasjmier wollen dekbed. En dat slaapt toch heerlijk!!! Nog veel lekkerder als ons eerste wollen dekbed van Texelse wol. Echt niet te vergelijken. Ik wil nooit meer iets anders. En dat hoeft als het goed is ook niet. Want volgens zeggen behoudt de kasjmier wol 80 jaar lang zijn isolerende en vochtregulerende eigenschappen!
Ook voor het peuterbedje van Lisanne kochten we een wollen dekbedje. En omdat hij ons blijkbaar een goede klant vond, kregen we er voor het peuterbedje ook een onderdeken bij! Ik kan niet anders zeggen dat we zéér tevreden zijn over deze producten én de service van de firma Puur. Ik kan het iedereen aanraden!

Ons 'oude' wollen dekbed heb ik kleiner gemaakt tot een éénpersoonsmaat. En die is nu naar Gerben gegaan. Hij is een tijdje terug overgegaan van het peuterbedje naar een éénpersoons, maar daar hadden we dus nog geen wollen dekbed voor. Het was de bedoeling dat weer bij de najaarsactie van de Aldi te doen, maar dat hoeft nu niet meer.

2 opmerkingen:

  1. Ja wol is heerlijk, in de zomer koel en in de winter lekker warm. Ik draag het erg graag, ook wel pure wol zonder bijvoegingen. De meesten vinden dat kriebelen maar ik heb daar nooit last van. Fijne avond en slaap lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, hij is bij jou al geweest? Ik moet 'm nog bellen, maar ik kwam erachter dat ik mogelijk een lanoline-allergie heb. Dus ik ga eerst dat maar even uitzoeken. Slaapt inderdaad wel heerlijk tussen de wol!

    BeantwoordenVerwijderen