vrijdag 21 februari 2014

Brood bakken (2) - bolletjes

Van de week schreef ik uitgebreid over brood bakken.
Wat ook leuk is: maak er bolletjes van!

Het recept is hetzelfde.

Als ik een deeg met alleen bloem maak, dan weegt deze altijd rond de 1200 gram.


Daar maak ik dan 12 bolletjes van. Dus verdelen is porties van 100 gram.
Gebruik hierbij de weegschaal! 
 

Daarna de porties kneden tot een rond balletje en op de bakplaat leggen.
Vervolgens plat drukken.




En versieren!


Laten rijzen op een warme plaats.


En dan 20 minuten afbakken op 200 graden.

Vandaag bakte ik een hele berg bolletjes voor de verkoopdag van de kerk.



120 bolletjes! 
Ik ben er al om vijf uur voor opgestaan...
Pfff...


En aangezien de tafel vol lag, hebben we in de keuken gepicknickt! 




2 opmerkingen:

  1. Oh, wat zou dat heerlijk geroken hebben in je kamer / keuken naar al die verse bolletjes!
    Leuk dat je dat doet..!! Dank voor de tip over het Annie SLoan verf, ik had al eens gehoord dat het
    echte `vrouwen` verf is ;) zonder schuren toch een ander kleurtje...
    Groetjes Lies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, goed bezig geweest! En picknicken op de keukenvloer...geweldig!!!

    BeantwoordenVerwijderen