zaterdag 30 november 2013

Deodorant

Wist je dat je zelf heel eenvoudig deodorant kunt maken?

Het enige wat je nodig hebt is:


kokosolie
baking soda 
maizena


Doe twee eetlepels kokosolie in een kom.


Door de kom in een bak met heet water te hangen, wordt de kokosolie vloeibaar. Kokosolie wordt nl. pas vloeibaar boven 25 graden Celsius, en is dat bij kamertemperatuur dus nog niet.


Daarna voeg je twee eetlepels baking soda en twee eetlepels maizena toe. 


Even doorroeren.


In een potje doen.


En klaar is je deo!

Bij het afkoelen zal de kokosolie weer opstijven en krijg je dus een 'harde' deodorant. Je zou de substantie wanneer het dus nog zacht is ook in een lege deostick kunnen doen. Alleen moet je dan (m.n. in de zomer) wel opletten dat je hem niet op een te warme plaats bewaard. 
Ook uit een potje is de deo prima te gebruiken.
Je hoeft er maar een klein beetje van te nemen en onder je oksels te smeren en dan heb je de rest van de dag gegarandeerd geen last van hinderlijke geurtjes.

Het fijne van deze deo is dat het een huid- en milieuvriendelijke variant is. Het is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. En voor het aanbrengen zijn geen drijfgassen nodig. 


Nog even over de bakingsoda:
dat is wat anders als gewone soda!

Soda = natriumcarbonaat
Baking soda = natriumbicarbonaat

In de gemiddelde Nederlandse supermarkt zul je geen baking soda kunnen vinden. In Amerika wel, want daar wordt het in veel bakrecepten gebruikt.
Gelukkig hoef je er niet voor naar Amerika. Je kunt het gewoon bij de drogist krijgen. Daar wordt het verkocht onder de naam 'zuiveringszout'. En anders kun je het altijd via internet bestellen. Bijv. bij Brouwmarkt.

Overigens schijnt baking soda ook goed te werken om zweetgeurtjes uit schoenen te halen! Gewoon na het dragen er een beetje baking soda in strooien is daarvoor voldoende! Wel weer eruit halen voor je ze aantrekt...


1 opmerking: