donderdag 19 oktober 2017

Herfstvakantie

Deze week is het herfstvakantie. En wat is het prachtig weer voor de tijd van het jaar! Maandag was het gewoon zomers warm! Toen konden we natuurlijk niet binnen blijven. Met de kids ging ik naar De Moerputten, een klein stukje natuurgebied net buiten Den Bosch. 
Dinsdag zijn we lekker thuis gebleven. 's Morgens ben ik eerst begonnen met het snoeien van de klimop in de achtertuin. De kinderen hebben daarna meegeholpen om de achtertuin helemaal op te ruimen. 


Terwijl de kids vervolgens lekker gingen spelen, heb ik ook de voortuin nog winterklaar gemaakt.


Verder heb ik me deze week aardig bezig gehouden met allerlei inmaakwerk. Er moesten tomaten geweckt worden. Er lagen een paar komkommers die ik in zoetzuur inmaakte. Verder was er héél veel kool... Er lagen verschillende kroppen bloemkool. Daarvan heb ik er een paar, bij wijze van proef, ook ingemaakt in zoetzuur. We aten een keer bloemkool. En er ligt nog wat voor volgende week. De rest heb ik her en der maar uitgedeeld.Ook lagen er 9! witte kolen. Een paar weken geleden verwerkten we al een voorraad tot zuurkool, dus dat was niet meer nodig. Van deze overgebleven kolen heb ik er nog een paar fijngesneden en dat in zakjes in de vriezer gedaan. Dat is tzt nog wel fijn om te hebben liggen voor door de nasi bijv. De rest van de kolen hebben we maar weggegeven. Het was veel te veel voor ons!


Ook was er een flinke voorraad bietjes te verwerken. Wat ben ik dan blij met de grote weckketel. Daar kan een flinke voorraad in één keer in gekookt worden. Samen met gesneden ui en een zoetzure oplossing ging dit uiteindelijk in 15 porties de vriezer in.


Ook maakte ik weer een voorraadje zalf en deodorant.Woensdag heb ik zo'n beetje half Nederland rondgereden! Om kwart over 9 zaten we in de auto op weg naar mijn ouders. Daar heb ik de jongste twee afgeleverd voor een paar dagen logeren. Na een bakkie thee en een praatje reden we van Woerden naar Zeeland. De oudste twee mochten daar een paar dagen logeren bij de andere opa en oma. We konden zo aanschuiven voor de lunch! Na de lunch was het voor mij tijd om weer verder te gaan. Alle kids waren veilig afgeleverd, maar ik had nog wat boodschappen op de planning staan. Van Zeeland reed ik vervolgens richting Eindhoven om bij de Ikea wat spullen retour brengen. Vervolgens ging de rit naar Veghel, naar de naaimachinewinkel. Daar mocht ik van Cor alvast mijn verjaardagscadeau uitzoeken! (Op mijn andere blog zal ik daar een andere keer nog wel eens meer over vertellen.) Na Veghel ging de rit weer naar huis. Over zessen was ik eindelijk thuis! Wat een dag!

Zoals je begrijpt is het vandaag dan ook erg stil in huis nu alle kinderen uit logeren zijn. Maar wel fijn om in alle rust allerlei klusjes af te kunnen werken. Heel fijn om op te ruimen zonder dat het achter je aan gelijk weer rommelig wordt! Ook maakte ik vandaag nog maar even gebruik van het mooie weer om flink wat was weg te werken. Het kan nu nog lekker buiten drogen. Gelijk maar even de zomerjassen en vesten van de kapstok gehaald en die meegewassen. En ook de rugtassen van school. Straks is alles weer lekker fris!


De achtertuin fleurde ik nog wat op door wat najaarsbloeiers te halen.


Al met al hebben we deze herfstvakantie tot nu toe gebruikt om flink wat klusjes van 'het lijstje' af te kunnen strepen. Nu is dat lijstje nog niet leeg, dus ik ga gauw nog even verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten