zaterdag 7 oktober 2017

Even bijpraten!

Het is al even geleden dat ik hier een blog plaatste...
De laatste keer was een verslag van onze vakantie. En nu is het alweer bijna herfstvakantie! De tussenliggende weken zijn voorbij gevlogen... Met veel bezigheden, waardoor het bloggen er bij in schoot.

Wat waren die bezigheden dan zoal?

Allereerst toch wel de kledingwissel, die vanwege het plotselinge koude weer half september eerder nodig was als gedacht. Toch altijd weer een hele klus om voor alle gezinsleden uit te zoeken wat er nog was, wie wat paste en wat er nog aangevuld moest worden. 

Verder was het tijd voor een beddenwissel. Sietze werd van lieverlee wel wat te groot voor het ledikantje. Dus kreeg hij het peuterbed van zuslief doorgeschoven. En Lisanne kreeg een groot bed. Bij mijn ouders op de zolder stond nog een eenpersoonsbed wat Cor vroeger op school eens gemaakt heeft. Dus hebben we die weer opgehaald. Omdat ik de uitvoering niet meer zo van deze tijd vond, moest er natuurlijk nog een schilderbeurt aan te pas komen. En toen nog een keer shoppen voor nieuw beddengoed. En nu liggen ze er allebei weer prinsheerlijk bij! Ik zal er binnenkort nog eens foto's van maken en op de blog plaatsen.


Ook hadden we een jarige! Vorige week vrijdag werd Jochem 9 jaar. 
Dat hebben we in familiekring al gevierd. Zijn kinderfeestje krijgt hij binnenkort. 

In de tijd dat ik bezig was met al dat gewissel van kleding en bedden, viel me ook op dat onze bergruimtes wel een opruim- en schoonmaakbeurt konden gebruiken. En toen ik er vervolgens achterkwam dat er begin oktober (om precies te zijn vandaag!) bij ons van de kerk een rommelmarkt zou zijn, besloot ik om maar gelijk door te pakken. Verspreid over 1 à 2 weken pakte ik alle bergruimtes en kasten aan. Alles werd uitgezocht, gesorteerd en schoongemaakt. Rigoureus geselecteerd en heel wat spullen gingen op Marktplaats, verkoopgroepen op FB of naar de rommelmarkt! Nu zijn er natuurlijk ook wel weer wat spullen gekocht op de rommelmarkt, maar lang niet zoveel als er wegging!


Dan was er tussen de bedrijven door steeds ook nog allerlei oogst van de groentetuin die verwerkt moest worden. Gelukkig heeft Cor daarbij vaak de helpende hand geboden, want ik kreeg het er bijna niet tussen gepland. Zo hebben we vanmiddag na de rommelmarkt nog samen witte kool in staan maken voor zuurkool.

Al met al was september dus een drukke maand, maar ik vind het wel een heerlijk gevoel dat al deze klussen weer gedaan zijn!

Aan het eind van de septembermaand kwam er toch nog wat mooier weer. O.a. vorige week woensdag was het heerlijk zonnig en zacht van temperatuur. Een prachtige najaarsdag. Dus heb ik toen toch een middagje 'gespijbeld' en het er eens van genomen. Uit school ben ik met de kinderen naar het bos bij Nederhemert gereden en daar hebben we gepicknickt. 

Mijn plan was eigenlijk om daarna door het bos te gaan struinen, maar Jochem was zijn vest vergeten. En in de schaduw van de bomen was het toch wat frisser als ik had gedacht. Dus ter plekke het plan gewijzigd. En na de picknick naar Heusden gereden. De auto geparkeerd op een plekje vlakbij de vestingwal. Vervolgens hoefde ik alleen maar achter de kids aan te wandelen die zich kostelijk vermaakten met een ontdekkingstocht over de vestingwal. Naar boven en naar beneden klauteren. Trappetjes op en af. De kanonnen bekijken. Een molen bekijken. Of in Sietzes geval, de molenwieken proberen te beklimmen... Best jammer dat je moeder je daar dan weer vanaf plukt! Een ophaalbruggetje. De jachthaven. Ze vonden het allemaal prachtig. 


Daarna zijn we eens door de vestingstad zelf weer teruggelopen richting onze parkeerplek. Zelf vind ik het altijd heerlijk om daar door de straten te slenteren en al die mooie oude gebouwen te bekijken. Gelukkig vonden de kinderen dat ook leuk. Nog een ijsje om het uitje af te sluiten en toen weer terug naar huis.


Het was een heerlijk uitstapje!
Ik hoop op nog meer van zulke mooie herfstdagen!

1 opmerking: