vrijdag 25 augustus 2017

Zomervakantie

Ook hier loopt de vakantie van lieverlee op zijn einde.
Vorige week vrijdag zijn we teruggekomen van vakantie. Maandag is Cor weer aan het werk gegaan. Vandaag had ik mijn eerste werkvergadering. En as. maandag gaan de kinderen ook weer naar school. Ze hebben er weer zin in! En het is ook wel weer fijn om het normale ritme weer op te gaan pakken!

Deze zomer zijn we naar dezelfde camping geweest als vorig jaar: La Bonne Source in Frankrijk. We hadden daar vorig jaar zo genoten, en waren in de omgeving nog niet uitgekeken, dat we graag nog eens terug wilden. Het was fijn om daar weer te zijn! We hebben er ons, net als vorig jaar, weer helemaal 'thuis' gevoeld. Waar we vorig jaar prachtig weer hadden, moesten we het dit jaar helaas met minder mooi weer stellen. Dat was erg jammer, maar we hebben er maar het beste van gemaakt!

Ook hebben we weer allerlei leuke uitstapjes in de omgeving gemaakt. Zo zijn we dit jaar naar Brive gegaan. Een grote stad op een half uur rijden afstand van de camping. In het centrum staat een grote oude kerk/kathedraal. De kinderen bleven lang genoeg stil om even binnen te kijken ;-)


Ook hebben we op een aantal rommelmarkten rondgesnuffeld.

Er werd getekend en geknutseld.


We namen de BBQ een keer mee naar een mooi plekje bij een meertje.


Marshmallows roosteren boven een kampvuur is ook altijd een succes!
Op één van de regenachtige dagen maakten we een grote rondrit met de auto door de regio. We toerden eerst richting Suc-au-May. Dit is hoge bergtop met een uitzichtpunt hebt over de wijde omtrek. De naam gaf aanleiding tot hilariteit... Zodra Cor hoorde hoe de berg heette, riep hij tegen de kinderen: 'oké, alle sukkels mee naar Suc-au-May'. ;-) Het was gelukkig net even droog toen we er waren. Maar helaas geen helder uitzicht. Algauw begon het weer te regenen, en dus zo snel mogelijk weer naar de auto terug. Na een poosje rijden dreef de bui van lieverlee weer over en zetten we op een mooi plekje de auto aan de kant om even te picknicken.
Daarna weer verder gaan toeren. En zo kwamen we aan het einde van de middag bij Argentat. Deze plaats ligt aan de rivier de Dordogne. Hier zijn we gestopt, hebben even rondgekeken en op een terrasje een ijsje gegeten.


Een andere keer gingen we naar Uzerche. Daar waren we vorig jaar ook al geweest, maar toen hadden we maar een klein deel van het stadje bekeken. En we vonden het leuk daar nog eens heen te gaan. Dit keer dus voornamelijk een ander gedeelte bekeken.


Eén van de laatste dagen reden we wat zuidelijker, naar Martel. Vanaf daar kon je met een oude stoomtrein een mooie route heen en terug rijden. Een hele belevenis voor de kinderen!
Sietze had grote praatjes... tot de trein ging rijden... Toen verstomde hij van verbazing en nam alles met grote ogen en gespitste oren in zich op. Toen we vervolgens ook nog door een tunnel heen gingen, werd het hem even allemaal teveel en barste hij in tranen uit! Na even knuffelen was het weer over en heeft hij van de rest van de reis weer kunnen genieten. Maar het heeft wel veel indruk op hem gemaakt!Halverwege de route werd er een keer gestopt om wat langer van het uitzicht te kunnen genieten. Vanaf de spoorlijn hadden we een prachtig uitzicht op de Dordogne-vallei.

Het was een heel leuk uitstapje en zeker voor de kinderen was het een heel leuke afsluiter van de vakantie! Inmiddels zijn we weer ruim een week thuis en gaat het gewone leven weer beginnen. Het was fijn dat het de afgelopen week mooi weer was. Ik hoop dat we ook in september nog wat mooi nazomerweer zullen krijgen. Maar zo zoetjes aan zal de zomer zich afsluiten en gaan we weer richting het najaar...

Op mijn andere blog heb ik vanmiddag ook weer een nieuw blog geplaatst over wat kleding die ik nog maakte voor de zomer. Maar ook wat kleding betreft voor het gezin wordt het tijd om de gedachten richting het najaar te laten gaan!

Chapeau als je dit blog helemaal tot het eind gelezen hebt! Een flinke lap tekst, en vooral ook een behoorlijke overload aan foto's!

Fijn weekend!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten