dinsdag 9 mei 2017

Een oude hobby weer nieuw leven ingeblazen!

Hobby's en interesses...
je kan er maar druk mee zijn!

Ik vind dan ook veel te veel dingen leuk... ;-)
Lezen, haken, breien, naaien, fotograferen, interieur, gezonde voeding, bloggen... En de lijst kan nog wel aangevuld worden denk ik!

Nu kun je je niet met alles tegelijk bezig houden. Bij mij verloopt dat vaak met fases. Één of twee onderwerpen zijn dan 'hot' en de rest is het even 'not' ;-) Of i.i.g. minder! 

Naaien is iets wat ik altijd graag heb gedaan. Al vanaf mijn kindertijd! Eerst poppenkleertjes en later voor mezelf. Jarenlang veel gedaan. Maar de laatste jaren toch wel een stuk minder. Druk met het gezin en andere dingen kwam het er veel minder van. Maar de laatste tijd heb ik de flow daarmee wel weer een beetje te pakken! Het begon er weer mee dat Lisanne nieuwe leggings nodig had. Maar zij heeft vrij dunne benen en daarom vallen leggings uit de winkel vaak te wijd voor haar. Tegen de tijd dat ze ze qua wijdte past, zijn het driekwart leggings! Dus besloot ik zelf maar wat in elkaar te zetten.

Daarna rolde er een jurk voor mezelf onder de naaimachine vandaan. En van de overgebleven stof nog een jurkje voor Lisanne. Toen bleven er nog wat restjes over, waar ik nog een rokje voor haar van in elkaar knutselde.


Verder had Lisanne nog een nieuwe rugtas voor school nodig. Maar de 
Dora- / Hello Kitty- / etc. -rugtassen uit de winkel spreken me niet echt aan. Dus toen ik bij de stoffenwinkel mooie gelamineerde stof zag staan, zag ik daar gelijk een leuke rugtas in. Dit soort projecten vind ik leuk om te doen. Lekker patroonloos, naar eigen idee iets in elkaar knutselen. En Lisanne is weer blij!

Ook naaide ik voor Lisanne een leuke zomerjas. Zoiets had ik nog nooit gedaan, en het leek me wel leuk om eens te proberen! Het was best een heel gepruts, en koste behoorlijk meer tijd als ik had gedacht, maar het resultaat vind ik erg leuk!Ik geniet er echt van om weer op deze manier creatief bezig te zijn. En in mijn hoofd borrelen alweer genoeg ideeën voor nieuwe naaiprojecten! Inmiddels ben ik alweer aan de volgende gestart, dit keer iets voor de jongens...

4 opmerkingen:

 1. Echt ontzettend knap, staat zo leuk! Jij bent gezegend met een paar goede handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch hoor! ik heb vroeger ook heel veel genaaid. De opsomming van jouw hobbies lijkt heel erg op die van mij. We zouden zussen kunnen zijn!
  Ook wel eens lastig vind ik, dat veel te veel, veel te leuk vinden.
  och...
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh ik ben jaloers, mijn moeder was coupeuse dus ik had ook altijd zelfgemaakte kleding. Zelf zou ik het ook graag doen hoor maar kleding maken durf ik niet aan. Ik hou me bij quilten, liefst met de hand. Superleuke stof trouwens van je jurk.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je dochter is een fotomodel in spe, ze poseert zo mooi voor de camera. Knap hoor zoals je dit maakt, zelfs soms zonder patroon.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen