maandag 15 mei 2017

Drie overhemden!

Bij het zoeken naar nieuwe naai-ideeen, stofjes en patronen is er een heel nieuwe wereld (voor mij althans) van naai-blogs, -FBgroepen etc. voor mij opengegaan. Met releases van nieuwe stoffencollecties, patronen en wat al niet meer. Allemaal HEEL ERG LEUK! ;-)
Maar goed, bij deze duik in de digitale naaiwereld, kwam ik ook terecht op het blog van MaMarieke. En laat zij nu net aan het begin van de maand een naaiwedstrijd uitgeschreven hebben. En aangezien ik al het plan had opgevat om eens wat voor onze jongens te gaan naaien, besloot ik die beide te combineren.

Een leuke uitdaging! Dat is die wedstrijd natuurlijk sowieso. Maar naaien voor de jongens is dat ook! In het verleden heb ik dat ook wel eens gedaan, maar ik was dan niet altijd tevreden over het resultaat. Dus de laatste 2-3 jaar was er niets meer van gekomen. Maar toen ik onlangs wat 'oude' naaitijdschriften doorbladerde zag ik in een exemplaar van La Maison Victor het patroon van 'overhemd Bill'. Bij zien van dat patroon en de mooie bijbehorende foto's, kwamen de mooie, zachte jeansstofjes die ik kort daarvoor bij een stoffenzaak in de buurt had gezien me weer voor de geest. 

Zo gedacht, zo gedaan.
Gauw weer naar de stoffenzaak en daar 3 verschillende stoffen uitgekozen. Thuis de jongens laten kiezen uit de stoffen en toen kon ik vorige week aan de slag. Eerst het patroon overnemen op patroonpapier... Dat viel niet mee. De lijnen waren vrijwel niet meer te zien als het patroonpapier erop lag. Daarom ten langen leste maar het patroonblad op het raam geplakt en een stuk patroonpapier er overheen... Zo kwam het toch nog goed!


Een poosje tekenen en knippen later lagen er dus drie stapeltjes patronen klaar. 


En kon ik gaan beginnen aan het leukste gedeelte: het naaien van de overhemdjes! Het leuke van drie keer hetzelfde patroon achter elkaar naaien is, dat je het vrijwel uit het hoofd kent tegen de tijd dat je bij de derde bent. Alle evt. lastige stukjes uit het patroon kennen dan geen geheimen meer. Al moet ik er bij zeggen dat ik zeer te spreken was over de uitgebreide werkbeschrijvingen in LMV. Heel duidelijk beschreven en ook goede aanwijzingen om tot een mooie afwerking te komen. 


Bij twee van de drie stoffen was het nog puzzelen om het patroon in de stof mooi door te laten lopen. Ook heb ik het patroon een klein beetje aangepast: korte mouwen ipv lange, en de schouderpat werd een mouwlummel. 


Gelukkig is het allemaal naar mijn tevredenheid gelukt, en zo hingen er afgelopen zaterdag drie jongensoverhemden klaar.


Zondag even een fotosessie gedaan met de overhemdjes aan. 


Ik vond het een erg leuk project om te doen. Fijn ook als iets wordt zoals je het in je hoofd had. En nog fijner dat de jongens ze ook mooi vinden en er blij mee zijn!

Er zullen vast nog wel wat meer naaiprojecten volgen, want as. woensdag hoop ik naar het Stoffenspektakel in Den Bosch te gaan...


3 opmerkingen:

  1. Wauw mooi gemaakt zeg! Kan me voorstellen dat de knullen hier heel blij mee zijn. Wat een stoere overhemden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi!!! Wauw ze zijn allemaal even knap!

    BeantwoordenVerwijderen