vrijdag 10 februari 2017

Hoog tijd om weer eens bij te 'praten'

Oei, wat is het al lang geleden dat ik een blog schreef! 2017 begonnen met een blogpauze. Niet aangekondigd, want het was niet gepland. Maar gewoon zo gelopen. Na de drukte van de feestdagen, gingen wij gezellig verder met feestvieren. Want in de eerste helft van januari hebben wij twee verjaardagen in ons gezin. Lisanne en Sietze zijn allebei jarig geweest en resp. 4 en 2 jaar geworden. De verjaardagsdrukte werd direct gevolgd door een week ziekenboeg. Zelf deed ik gelukkig niet mee en bleef ik fit genoeg om de 'bergen' extra was te kunnen verwerken! ;-)

Verder zijn we ook al vanaf de kerstvakantie druk met ons keukenrenovatieproject. Daarover later meer, want het is nog niet af. Al zijn de grootste klussen daarvoor nu wel gebeurd. Het wachten is nu op de stukadoor om de wanden en het plafond weer strak te maken. En daarna kan ik weer verder met het schilderwerk. Geen klein klusje, want we nemen gelijk al het schilderwerk in de keuken en woonkamer mee. Flinke klus, maar dan is daarna alles weer lekker fris.

Ook rondden we tussentijds nog wat kleinere klusjes af. Op de zolderverdieping plaatsten we vorig jaar een nieuw raamkozijntje. Aan de binnenkant werd dat netjes afgetimmerd. En een nieuwe vensterbank geplaatst. Dat moest geschilderd worden. En ook moest er een muurtje overnieuw geschilderd worden, omdat dat beschadigd was bij het plaatsen van het kozijn. Dat heeft een hele tijd zo gezeten, maar afgelopen week heb ik dat laatste beetje schilderwerk op de zolder dan toch afgerond.
Verder maakte Cor de inbouwkast op Gerben zijn kamer af. En kon ik dat ook schilderen. Van de week gingen ook de handgrepen er op. En nu is die klus gelukkig ook klaar.Daarna kon de kast ingericht worden. Op de planken kwam het speelgoed. En in de laden de kleding en het beddengoed van Gerben en Sietze. Ik heb al wel eens eerder geblogd over het verticaal opbergen van kleding e.d. in laden. Maar dat werkt echt perfect! Je kunt op die manier heel wat kwijt in een paar laden. En zelfs onze rommelkont Gerben lukt het nu om zijn kledingkast netjes te houden!

Sietze kreeg een mooi boekenplankje boven zijn bed. Gemaakt van een stukje oudeiken resthout van de vensterbank.
Doordat de kleding van Gerben en Sietze nu op hun eigen kamer opgeborgen kon worden, kregen Jochem en Lisanne ook allebei eindelijk weer wat meer ruimte in hun kast. Ook die kasten weer netjes ingedeeld. Bij Lisanne liggen de kleren ook in mandjes. Werkt ook prima: een mandje per soort.


Alleen Jochem zijn kleren liggen nog gewoon op stapeltjes. Maar hij houdt zijn kast doorgaans best netjes.


Ik vind het heel fijn dat alle kasten nu weer netjes en ordelijk zijn!

Verder heb ik de afgelopen weken wat onafgemaakte haakprojecten afgerond. Ik was al ong. een jaar geleden aan een mooie omslagdoek begonnen. En die heb ik begin januari eindelijk afgerond en aan iemand cadeau gedaan.

Verder was ik vorige zomer begonnen om van restjes wol een poncho voor Lisanne te haken. Die is nu ook af.


En de allerlaatste restjes van die wol haakte ik op in een klein stapeltje granny's. Die gingen daarna op de post naar een mevrouw die er dekens van maakt voor mensen in Malawi. 

In huis is het kerstgroen uiteraard allang weer verdwenen. Dat maakte plaats voor wat nieuwe planten en mooie voorjaarstakken en -bolletjes.


Buiten is het nog wel winters. Gisteren viel er bij ons zelfs weer een klein laagje sneeuw! Hoewel ik inmiddels toch wel erg uitzie naar het voorjaar, is dit toch ook wel een mooi gezicht!Zo, weer bijgepraat! En geen nieuwe blogpauze op de planning... maar werk genoeg voor de boeg, dus we zullen zien hoe het loopt!

Hartelijke groeten en fijn weekend!
Lydia

4 opmerkingen:

 1. Een gezellige post over van alles wat...ik ben weer helemaal op de hoogte ;-). Wat een goed idee om zo de kleding op te bergen. Het ziet er heel overzichtelijk uit. Mocht willen dat dat bij mijn jongste dochter van 19 het geval was...volgens mij helpt daar geen enkel systeem...daar ontploft wekelijks een kledingbom hihi.

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles weer netjes, jullie kunnen goed klussen samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou genoten hoor van je heerlijke lange blogpost. Wat is het kamertje toch leuk en mooi geworden. Fijn weekend, groetjes Coby (cbcosycot ig)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn weer te lezen! Mooi geworden allemaal.
  Mag ik vragen wat die tekst is achter je lamp en vaas? Mooie letters staan erop.
  Groet,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen