maandag 26 december 2016

Kerstdagen

De kerstdagen zijn weer (zo goed als) achter de rug. Wij hebben ze dit jaar als gezin samen doorgebracht. Dus niet verder afgesproken met familie, maar het (naast de voor ons gebruikelijke kerkdiensten en kerstvieringen) rustig gehouden.

Omdat je op zulke dagen algauw heel wat eet, hebben we beide dagen eigenlijk maar twee maaltijden gedaan: ontbijt en diner. In plaats van lunch maakten we een borrelplankje met toastjes etc. Dat vond gretig aftrek tijdens een stevig potje monopoly! Beide dagen zijn we ook met het diner op tijd begonnen, rond een uur of 4/5. Dat is voor de kinderen wel fijner. Zijn ze nog niet zo moe.
Eerste kerstdag hadden we een 'officieel' diner gedaan: een mooi gedekte tafel, en een viergangen menu. Geen heel bijzondere dingen ofzo, maar gewoon lekker en alles mooi geserveerd. Leuk om te doen, en fijn als je ziet hoe ook de kinderen hiervan genieten!


Vandaag geen 'officieel' diner, maar gourmetten. Was alweer een paar jaar geleden dat we dat gedaan hadden. Vooral Jochem en Gerben vonden het erg leuk, omdat ze nu ook lekker zelf mochten bakken. Lisanne houdt niet van vlees, maar was erg blij met een bordje frietjes. Sietze daarentegen is wel een echte vleeseter, dus hij heeft genoten van alle verschillende stukjes vlees die er op zijn bordje terecht kwamen!Vandaag zijn aan het einde van de ochtend nog even naar Vught gereden. En hebben daar een goed uur heerlijk gewandeld in het bos. De zon scheen en het was er prachtig. Wij hebben genoten van de mooie omgeving. En de kinderen konden even hun energie kwijt met rondrennen, klimmen en klauteren. 

Al met al hebben we zo twee heel fijne dagen doorgebracht met ons gezin. Mooie momenten om te koesteren. En een goed begin van de kerstvakantie! Een vakantie waarvoor wel weer wat klussen op de planning staan... Maar daarover later meer!

Een fijne kerstvakantie toegewenst allemaal!

2 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo van de kerstdagen genoten hebben!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook weinig naast de kerkdiensten. Wij kennen geen tweede Kerstdag hier. Hebben vriendin uitgenodigd voor het eten. Ze heft borstkanker gehad en als alleenstaande blijven deze mensen ook vaak alleen met die dagen.
  Nog een gezegend 2017 voor jullie allemaal!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen