vrijdag 16 december 2016

Ons huis in kerstsfeer!

Na de sinterklaas is er van lieverlee wat kerstversiering het huis binnen geslopen! De kinderen mochten op school een kerstbakje maken. Die kregen samen een mooi plekje in de olijfbak.


De mosballen die daarvoor in de olijfbak lagen kregen her en der een ander plekje.Verder haalde ik zelf ook wat vers kerstgroen bij het tuincentrum. Van een deel daarvan maakte ik een fors kerstboeket in de kruik. Deze staat op een kast. Maar door de lichtval is dat hoekje altijd lastig fotograferen. Dus voor de foto zette ik de kruik even op de salontafel. Staat ook erg leuk! Maar hij is na de foto weer teruggegaan naar de kast. Is mij iets te breekbaar om onder handbereik van de kinderen te laten staan!


Verder maakte ik een grote festoen voor aan de voordeur. Even wat anders als een krans!


De overgebleven restjes groen bond ik bij elkaar tot een leuke toef. En die kreeg een plekje in de hal.


Als laatste gaf ik ook de schouw in de kamer wat kerstdecoratie. Ik haalde toch de (neppe) slinger kerstgroen met lichtjes maar weer eens te voorschijn. Zelf vind het eigenlijk net een beetje té... maar de kinderen vinden deze slinger erg mooi, dus vooruit dan maar. Andere jaren legde ik deze op de boekenkast, maar dat was nooit erg handig. Nu dus op de schouw, en dat gaat eigenlijk prima.


 Een paar mosballen kregen er ook een plekje en twee kerststerren. De kleine nam ik mee bij de Intratuin. En de andere maakte ik zelf van een paar rechte takken. Hiervoor heb je vijf takken nodig. Even in de goede vorm leggen en dan de punten bij elkaar binden.Ik zie overigens best vaak kerststerren met 6 punten langskomen... maar een kerstster heeft 5 punten... of ook wel 8 punten. Als je een kerstster maakt van twee gelijkzijdige driehoeken, zoals op onderstaande foto, dan lijkt het meer op een davidsster. Ook mooi, maar toch echt een ander symbool! 
(En nu heb ik hopelijk niemand voor het hoofd gestoten... Dat is echt niet mijn bedoeling!)

foto van internet

Fijn weekend iedereen!

3 opmerkingen:

 1. Ja, die vormen (5 puntig / 6 puntig / 8 puntig) zie je heel veel door elkaar. Mooie sfeer met al dat kerstgroen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kerstdecoratie heb je in huis aangebracht.

  Fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig bij je in huis. Vind de bak waar de stukjes in staan ook zo mooi. Zo heb je 1 groots ornament. De ster vind ik ook prachtig, puur natuur. Ik houd er van.

  Wens je fijne dagen

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen