vrijdag 2 september 2016

Terugblik augustus

Wat gaat de zomer snel voorbij! Voor mijn gevoel is die nog maar net begonnen... Maar de dagen worden al beduidend korter. Het is alweer september. Maar nu eerst nog even een terugblik op de laatste weken van augustus. Een verslag met vooral veel foto's!

Na onze vakantie in Frankrijk hadden de kinderen nog 4 weken zomervakantie te gaan. Genoeg tijd om leuke dingen te doen! De oudste drie gingen een paar dagen bij opa en oma in Woerden logeren. En zodoende hadden wij een paar dagen alleen Sietze thuis. Het was prachtig weer, en daarom gingen we met hem een keertje naar de Maas. Best gek hoor, om maar met één kind op stap te gaan... je hebt in ieder geval veel minder spullen te sjouwen!


Ook gingen we met zijn allen een weekend logeren in Zeeland. Cor moest 's maandags gewoon weer aan het werk. Maar ik ben toen met de kinderen nog een paar dagen gebleven. Wat hebben ze genoten van die dagen. Jochem en Gerben zijn vaak mee geweest op de trekker bij de aardappeloogst. Kippen voeren en eieren rapen vinden ze daar ook altijd een leuk klusje.
Het was mooi weer, dus konden we naar het strand.
Op woensdagochtend ging ik er zelf even tussenuit om eens door Middelharnis te boemelen.In de afgelopen weken was er ook oogst van de groentetuin en van de markt om weg te werken.Paprika gesneden voor in de vriezer. De ziplockzakjes van de Ikea zijn ideaal hiervoor. En voor een heleboel andere doeleinden. Als je eens bij de Ikea komt moet je ze zeker meenemen!
De eerste tomaten konden ingemaakt worden. Voorgaande jaren heb ik dat al eens uitgebreider beschreven hoe ik dat doe. Omdat het in dit geval maar twee potten waren geworden, had ik geen zin mijn grote weckketel te gebruiken. In plaats daarvan nam ik de grootste koperen pan die we onlangs uit Frankrijk meenamen. Dat werkte ook prima!
Wat wortels klein gesneden en zo in de vriezer gedaan. Niet geblancheerd. Ook in de kleine Ikea-zakjes. Handig om bijvoorbeeld later te gebruiken in pastasaus. De bevroren stukjes kun je dan zo fijnhakken.
Van een voorraadje pruimen en frambozen maakte ik sap.


Vorige week gingen we nog een keer naar de Maas.


En tot slot werd er op de valreep van augustus de vloerbedekking gelegd in Jochem zijn kamer.Nu is de vakantie bijna voorbij. Laatste daagjes. Maandag mogen de kinderen weer naar school. Ze hebben er veel zin in om weer te beginnen!

2 opmerkingen:

  1. Leuk verslagje van al jullie laatste vakantiebezigheden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen hebben jullie heerlijk van de vakantie genoten. Bedankt voor de Ikea tip...dat is super handig zo.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen