woensdag 7 september 2016

Gevelrestauratie

Wij wonen nu al ruim 9 jaar hier. Nooit gedacht dat we nog zo lang aan het klussen zouden blijven! Nu het zolderproject zo goed als afgerond is (hier en daar nog wat puntjes op de i), zijn we binnen een heel eind klaar. Tenminste, wat de grotere klussen betreft. Al zijn er ook best wel weer dingen toe aan een nieuw verflaagje. Maar dat soort dingen blijft altijd.
Ook buiten zijn we een heel eind met de grotere klussen. De voortuin hebben we 8 jaar geleden opnieuw aangelegd, nog steeds naar tevredenheid. De achtertuin ook enkele jaren geleden. De gevel van de garage hebben we een keer een make-over gegeven. Vorig najaar hebben we de woning laten isoleren. En dit jaar was dan de gevel aan de beurt! Het voegwerk was namelijk heel slecht en de gevel was ook best wel vies geworden in de loop der jaren. Hoog tijd om daar iets aan te doen!Het uithakken van de voegen, en het opnieuw voegen hebben we laten doen. Ik was blij toen de fase van het uithakken voorbij was... Want wat een herrie en een stof! Gelukkig was dat met een paar dagen gebeurd.
Na het uithakken van de voegen heeft Cor de gevel helemaal gereinigd met één of ander chemisch goedje en een hogedrukspuit. Daarna is de gevel helemaal opnieuw gevoegd. En als laatste heeft Cor de gevel nog helemaal ingeborsteld met een impregneermiddel. 


De gevel ziet er nu weer bijna als nieuw uit. De woning is er in ieder geval erg van opgeknapt. We zijn blij dat we deze klus aangepakt hebben dit jaar!


Bij het voorraam hebben we daarna ook een nieuw zonnescherm geplaatst. Hier en daar moest het schilderwerk wat bijgewerkt worden. Dat is nog niet helemaal klaar, maar wel grotendeels.

Heerlijk om weer zo'n grote klus gedaan te hebben!
Nu de carport nog afmaken, dan zijn we buiten 'klaar'! In principe dan... Ik zet het maar tussen aanhalingstekens... Want onszelf (of mezelf... ;-)) kennende, zou het best kunnen dat we nog wel eens wat verzinnen om te doen!

Fijne week verder!7 opmerkingen:

 1. vind je blog net. Leuke bloembakken bij de boven ramen. Geniet ervan!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een heel verschil, je huis krijgt direct een hele andere look.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel karwei. Jaren geleden lieten we dat ook doen. Door een fout van de bouwonderneming hadden we het gratis. We lieten het ook isoleren dat was de grootste fout die we maken konden want na een aantal jaren verpulvert het isolatie matriaal en hou je er niks aan over. Weg gegooid geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Stof en herrie horen erbij... des te prettiger weer als het klaar is. Netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je genomineerd voor One Lovely Blog Award. Het is geen verplichting, dus voel je vrij. Kijk voor de regels op http://met-naald-en-draad.blogspot.nl/2016/09/one-lovely-blog-award.html.

  BeantwoordenVerwijderen