woensdag 25 mei 2016

Gepimpte caravan

In mijn vorige blogje beloofde ik te bloggen over onze opgeknapte caravan. Toen ik dat nog eens terugzocht bleek ik dat in het najaar al een keer gedaan te hebben. (KLIK) Alleen hadden we toen de vloer nog niet aangepakt. Dat hebben we nog wel even gedaan voor we gingen kamperen. 

We hadden nog een stuk linoleum liggen, wat destijds was overgebleven toen we (inmiddels zo'n 8 jaar geleden!) voor het eerst een babykamer mochten inrichten.

Meestal ben ik niet zo bewaarderig, maar dit was toch blijven liggen. En nu bleek het prima te passen in de caravan. Omdat er in de caravan weinig rechte stukken zijn, maar allemaal hoekjes en kantjes, is het best lastig om de linoleum er netjes in te snijden. Maar daar had ik een keer ergens een goede tip voor gelezen. En die bleek prima te werken!

Ik ben eerst een tijd in de caravan aan de gang gegaan met het plakken van A4-tjes langs alle randen rondom. Om het netjes in model te krijgen plakte ik de A4-tjes steeds eerst met een stukje schilderstape op de oude vloer. Toen alles goed lag, ben ik alle A4-tjes stevig met plakband aan elkaar gaan plakken.
Deze rand van A4-tjes vormde zo het patroon voor het nieuwe linoleum. Om verschuiven te voorkomen vulde ik het overgebleven midden ook ook met aan elkaar geplakte A4-tjes. Daarbij verwijderde ik uiteraard wel de schilderstape zodat het patroon niet meer aan de oude vloer vast zat.Daarna was het een kwestie van het patroon op het nieuwe linoleum leggen. Weer vastgeplakt met schilderstape. En toen heb ik het met een gewone keukenschaar helemaal rondom uitgeknipt.


En toen hoefde het alleen nog maar ik de caravan op de oude vloer geplakt te worden. Wel eerst de oude vloer goed schoonmaken natuurlijk. Het paste perfect! 
Nu is het interieur van de caravan helemaal naar ons zin!

Aan de voorzijde van het vaste bed niette ik een lap vilt vast. Zo kijk je er niet meer onder, maar kun je toch wel makkelijk bij de spullen die eronder opgeslagen liggen.

Het eethoekje in de caravan hebben we tijdens het kamperen niet als zodanig in gebruik. Daar slapen Lisanne en Sietze.Ook in de voortent hebben we het gezellig gemaakt.


Een dicht kastje waar de schoenen uit het zicht kunnen opgeruimd worden. 
Wat stapelbare kratten voor de was.


Een speel- en relaxhoekje voor de kinderen. 
Het grote loungekussen maakte ik van een half afgemaakte CAL-deken. (KLIK en KLIK). Ik was nooit verder gekomen als halverwege. Daarna was het lang blijven liggen. En toen ik de gehaakte lap pas weer tegenkwam had ik ook weinig zin om er mee verder te gaan. Toen ik echter de lap dubbelvouwde viel me op dat het precies een vierkant vormde en zag ik er gelijk een kussenhoes in. Dat was niet moeilijk te realiseren. En nu is het een leuk loungekussen! 
Ook het gehaakte dekentje op het stoeltje was al een hele tijd bijna-af. Het haken was klaar, maar ik moest nog het laatste deel van de draadjes afhechten. Dat heb ik tijdens het kamperen gedaan, en zo is ook die nu afgerond.Jochem en Gerben slapen in het knusse zijtentje.


Een snoer sierverlichting hangt als 'hanglamp' boven de eettafel.Deze foto's zijn natuurlijk wel de opgeruimde versie van de caravan en voortent. 
Tijdens het kamperen ziet het er meestal wel wat rommeliger uit...!

Tot slot nog een handige tip voor eventuele andere caravanners onder de lezers:
de vorige eigenaar van onze caravan maakte een paar 'jukken' die je aan de voor- en achterkant van de caravan in de handvaten kunt hangen. Daartussen zitten een aantal waslijnen. 


Zo heb je achter de caravan al heel wat meters waslijn. 
Vooral ideaal voor bijv. grote strandlakens!3 opmerkingen:

 1. Die tip over het leggen van linoleum was inderdaad wel heel erg handig!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie tip met het linoleum. Daar hebben we wat aan. Wat een gezellige caravan is het toch. Wij hebben ook zoveel jaar in een caravan vakantie gehouden. Voor mij waren dat toch de mooiste jaren.
  Fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gedaan! Het ziet er gezellig uit zo. Handig om van de (halve) CAL een kussen te maken. Je andere deken ziet er ook leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen