dinsdag 6 oktober 2015

Badkamer

Over een paar maanden is het 9 jaar geleden dat wij ons huis kochten en allereerst startten met een fikse verbouwing. En ja, eerlijk is eerlijk, zelfs na bijna 9 jaar is het eigenlijk nog niet echt af. Al denk ik wel eens dat het nooit 'af' wordt. Wij zijn wel van die types die altijd maar bezig blijven. 'Meer ideeën als tijd' is een uitdrukking die hier in huis nog wel eens valt.

Eén van de dingen die in die bijna 9 jaar een beetje was blijven zitten was de badkamer. Destijds hebben we wel een nieuwe badkamer gerealiseerd. Maar dan zonder badmeubel. Met het idee dat Cor dat wel een keer zou maken. Maar dat moment brak om de één of andere reden nooit aan... Andere klussen, andere ideeën kregen steeds prioriteit. Dus zo stonden na al die jaren nog steeds de tijdelijke bedoelde kastjes: een stellingkastje van de Ikea en twee kunststofladeblokjes. Vooral die laatste bleken steeds erg onhandig in de periodes dat we een rondkruipende en zich-overal-aan-optrekkende-dreumes hadden.

Dus toen ik in de zomervakantie aan zag komen dat ook Sietze algauw zo'n rondkruipende dreumes zou worden, zag ik de bui alweer hangen... En ik had er geen zin in! Dus reden we op een avond naar de Ikea waar we een houten ladekastje kochten. Die kreeg een verfje. De zij- en achterkant van de stellingkast maakten we dicht en ook deze werd geverfd. En zo ontstond er een verbeterde tijdelijke badkamerkast. Al bevalt het overigens zo goed, dat ook deze 'tijdelijke' oplossing best wel eens een aantal jaren zal kunnen gaan functioneren...

Vorige week toch maar eens gauw de hand gelegd aan de finishing touch van het één en ander. Zodat ik eindelijk hier de foto's van onze 'badkamer-nieuwe-stijl' kan laten zien!
Ik maakte wat toefjes van gedroogde takjes bosbes, eucalyptus en kruiden uit de tuin. Die kregen her en der in huis een plekje. En ook eentje in de badkamer.


Geïnspireerd door een blog van het Moonhuis maakte ik ook een XL-ketting voor aan het laddertje.
En nog even een paar foto's van hoe het eerst was...
Toch een hele verbetering voor een paar tientjes!2 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar dat een metamorfose niet veel hoeft te kosten. Ik vind het heel mooi geworden.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kwam toevallig via de blog easyliving op de jouwe terecht .
  Een mooie verandering voor een paar tientjes , het oogt ook veel rustiger.
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen