zaterdag 30 augustus 2014

Nieuwe decoraties

De vorige keer blogde ik over de 'nieuwe' kast in onze kamer.
We zijn er heel blij mee. Vooral ook handig dat we hierin weer wat spullen waar Lisanne te klein voor is achter slot en grendel kunnen opbergen.

De bovenkant van de kast kon echter nog wel wat decoratie gebruiken.
En daar wist ik wel iets voor...

Ergens afgelopen winter had ik nl. bij de kringloop voor een paar euro een grote terracottapot meegenomen. 
En die zou nu perfect van pas komen...
... maar er moest nog wel wat aan het uiterlijk gebeuren...

Dus vroeg ik Cor onlangs of we soms tegellijm hadden. Hadden we niet. 'Heb je dan toevallig een tegelzetter op de bouw lopen aan wie je een restje kunt vragen?' Dat kon wel. Vroeg hij nog wat voor soort tegellijm ik moest hebben... Ik had werkelijk geen idee dat er verschillende soorten zouden zijn en antwoordde op goed geluk: 'doe maar grijze'. Nou oké. Pas na 10/15 sec. stilte kwam ineens de vraag die ik de hele tijd al verwachtte: 
'Wat moet je nu in vredesnaam met tegellijm?!'


Nou heel simpel: die pot een ander uiterlijk geven!


En zo ging ik deze week aan de slag. 
De pot smeerde ik rondom helemaal in een dikke laag tegellijm.
Daarna met m'n handen er een mooie structuur ingesmeerd en toen laten drogen.


Na het drogen zag de pot er al veel beter uit, wel was ie erg ruw. Dus met schuurpapier rondom stevig geschuurd om alle scherpe puntjes eraf te schuren.
Ook de kleur was nog te licht en te egaal. Dus ging ik weer aan de slag.
Van een klein beetje donkergrijze muurverf in ongeveer een liter water maakte ik een colorwash. Die smeerde ik er met een kwast op. Weer laten drogen, maar ik vond het nog wat te licht. Dus iets meer verf bij de colorwash gedaan en toen weer erop gezet. Die tweede keer was de colorwash duidelijk wat 'dekkender' en ik vond het iets te egaal. Dus na het opzetten depte ik het gelijk weer wat af met een oude natte handdoek. Zo kreeg het een wat 'gevlamder' effect. Uiteindelijk heb ik het nog een derde keer gedaan en toen was ik tevreden over de kleur!

Restte nog een ritje naar de Action voor wat decoratiemateriaal om het hoekje leuk af te maken. Het ziet er nu heel gezellig uit!Ook op de salontafel zette ik wat anders. De vaas kocht ik pas al. Maar nu ook met spulletjes van de Action leuk afgemaakt. Het ronde dienblad was overigens wit. Maar met een spuitbus grijze grondverf was dat zo aangepakt.


4 opmerkingen: