woensdag 21 mei 2014

Fotocursus

Gisterenavond was de tweede avond van de fotocursus.
Net als vorige week was het ook nu weer gezellig en interessant.
We leerden dit keer één en ander over de instellingen van de ISO-waarde, sluitertijd en diafragma, en de effecten die je daarmee kunt bereiken. Ook kregen we weer wat foto-opdrachten mee om hiermee te oefenen. Vanmorgen ben ik met één van de opdrachten gelijk een poosje aan de slag gegaan. 
Door je diafragma groter of kleiner in te stellen kun je de scherptediepte van de foto bepalen. Voor landschapfoto's is het bijvoorbeeld mooi om veel scherptediepte te hebben: zowel onderwerpen dichterbij als verder weg zijn scherp. Maar voor bijvoorbeeld portretten is het mooi om weinig scherptediepte te hebben: het onderwerp is scherp, maar de achtergrond onscherp. 
Ik vind dat vooral dat laatste een mooi effect kan geven aan foto's en dus ging ik daarmee aan de slag. En ik vind de foto's best mooi gelukt! Nu heb ik nog één probleempje... voor de opdracht mag ik er maar één uitkiezen...
Dus, denk eens met me mee: welke vind je het mooist? 
(Voor het gemak heb ik de foto's even genummerd.)

 1


 2


 3


 4


 5


 6


 7


8


 9


 10


 11


 12


 13


 14


 15


 16


 17


18


3 opmerkingen:

  1. Wauw! Wat een mooie foto's! Ok vind persoonlijk nummer 7 heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als fotograafdochter zeg ik 9 omdat dat duidelijk de opdracht weergeeft, en het een mooi effect heeft om twee keer dezelfde bol te zien, in verschillende scherptediepte… :)

    BeantwoordenVerwijderen