zaterdag 8 april 2017

Verven en nog eens verven...

Zelfs Sietze kent dit woord al: 'mama serven'. Tja, dat heeft hij mij de afgelopen weken dan ook heel vaak zien doen. Schreef ik in mijn vorige blog dat het wat betreft de keukenverbouwing wachten was op de stukadoor, inmiddels is die klus afgevinkt. En konden de muren geverfd worden. Maar voor ik daarmee aan de gang ging, moest eerst al het houtwerk (kozijnen, deuren, plinten) ook weer eens een nieuw laagje verf hebben. Vervolgens het plafond in de keuken. En toen alle muren. En aangezien ik niet alleen de keuken gedaan heb, maar ook de woonkamer, zul je begrijpen dat er weer heel wat litertjes verf doorheen gegaan zijn... En heel wat uurtjes!

Maar nu is het dan zo goed als af. Qua verfwerk dan. De woonkamer is helemaal klaar. Maar in de keuken moet Cor nu nog een paar dingen klussen. En dan kan ik ook daar de laatste dingen afverven.

Dat zou nog wel eens even kunnen duren... want inmiddels is Cor een met andere klus elders buitenshuis bezig. En ook de groentetuin begint aandacht te vragen. Dus klussen hier in huis staat op een wat lager pitje...

Daarom nu alvast de foto's van de opnieuw geverfde woonkamer. De veranderingen zijn niet heel opvallend, maar het is er wel sfeervoller van geworden. Het houtwerk is zachtgrijs geworden ipv wit. Het heeft nu dezelfde tint als de boekenkast. De meeste muren zijn in een mooi bijpassende zachtgrijze tint geverfd, ipv de lichte zandkleur die het had. Iets minder licht dus als het was. En de donkere muur is juist iets minder donker geworden. Wat minder contrast dus, en wat meer ton-sur-ton. De foto's in mijn vorige blog zijn van voor het verven, dus daar kun je het verschil zien.


Fijn weekend verder!

1 opmerking:

  1. Goedemorgen Lydia, wat ben jij goed bezig geweest. Heel mooie kleuren. Nu wel buiten gaan genieten hoor het wordt mooi weer. Ik ga snel een afspraak met je maken.
    Groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen