woensdag 12 augustus 2015

Wat de één meuk vindt, vindt de ander leuk...

De zomer is ook de tijd van de rommelmarkten.
Heerlijk snuffelen tussen andermans rommel en hopen dat er iets leuks bij is. De één doet iets weg, de ander is er blij mee. En de opbrengst gaat niet zelden naar een goed doel. Iedereen blij!

Toen we vorige week in Zeeland waren bezochten we ook een tweetal markten. In juli en augustus is er in Zierikzee op het terrein van Kloet evenementen elke woensdag een vlooien-/brocantemarkt. Echt een aanrader. Twee jaar geleden zijn we er ook geweest, en ook dit keer hebben we er heerlijk rondgesnuffeld. En leuke dingen gevonden! Wat klein speelgoed en een stapel Donald Duck voor de kinderen. 
Zelf vond ik er een grote oude koffer. Die ligt nu op de kast op Lisannes kamer. Daar stonden altijd wel wat tassen met kleding op voorraad bovenop. En erg rommelig gezicht vond ik altijd. Nu zit dat allemaal in de koffer. Uit het zicht, en toch makkelijk voor het grijpen!Verder nog een soort Keulse pot in terracottakleur. Die staat nu op de aanrecht met wat keukengerei erin.


En nog een oude bakvorm. De oorspronkelijke eigenares was kennelijk geen keukenprinses... want van de aangekoekte binnenkant kon je soep koken... Brrr... Een heet sodabadje deed gelukkig wonderen en hij is nu weer grotendeels schoon! Nu is hij toch niet bedoeld om nog te gebruiken, maar voor de decoratie. Hij moet alleen wel nog een plekje krijgen, maar dat komt wel goed.


's Middags was er in Oosterland nog een rommelmarkt waar ik met mijn schoonmoeder naartoe ging. Ook daar weer wat leuke dingen gescoord. O.a. een grote mand die inmiddels prima als paraplumand dienstdoet.


En niet te vergeten, de aardappelmand...
Dat is nog een leuk verhaal!
Een tijdje terug kreeg een schoonzus via via een oude aardappelmand. Kwam bij iemand vandaan die dacht 'dat oude ding' maar naar de stort te brengen. Dat is gelukkig niet gebeurd, want draadmanden zijn tegenwoordig helemaal hip! 
Nu zag Cor daar ook wel wat in. Niet vanwege de decoratieve waarde, maar gewoon omdat zo'n mand erg handig is bij de aardappeloogst op onze groententuin. Dus ik moest ook maar eens naar zo'n mand uitkijken. En warempel, 's morgens bij Kloet had iemand zo'n ding te koop staan! Maar helaas voor €25! Dat hadden we er niet voor over...
Maar wat wil het geval. 's Middags in Oosterland, terwijl we in de rij staan te wachten tot de rommelmarkt geopend wordt, zie ik in een kraam precies zo'n mand hangen! Dus ik stond in de startblokken klaar om daar onmiddellijk op af te gaan als de hekken geopend zouden worden... Maar een ander was me voor, die rende blijkbaar harder als ik! Half onder de kraam stond nog wel een kleinere mand. Daar was ik wel als eerste bij, en die kon ik voor €2 meenemen.
Maar goed, nu komt het mooiste nog... Eenmaal thuis vertelt mijn schoonmoeder dit verhaal aan Jan. En die komt even later van de boerderij thuis met zo'n mand, die nog ergens in de schuur stond... Mochten we zomaar meenemen! Daar zijn we heel blij mee. En achteraf natuurlijk extra blij dat we er 's morgens niet die €25 aan uitgegeven hadden!
Inmiddels zijn beide manden al in gebruik. De grote bij de aardappeloogst en in de kleinere bewaren we uien van de tuin!Wie mijn blog al een tijdje volgt weet dat ik geregeld van kringlopen en rommelmarkten allerlei spullen mee naar huis sleep... Heerlijk vind ik dat! Maar dat betekent wel dat er ook geregeld opruiming gehouden moet worden. Daar heb ik gelukkig ook geen moeite mee. En zo staat er nu weer het e.e.a. klaar wat weg mag. 


Volgende week is er op het erf van een broer een schoonzus een actiemarkt voor het goede doel. Daar gaan deze spulletjes ook naartoe en vinden daar hopelijk een nieuwe eigenaar...
1 opmerking:

  1. Echt super die draadmanden, vooral die grote! Die oude koffers vind ik ook erg mooi, maar dat is een van de weinige dingen die Alex echt niet binnen wil hebben...helaas!

    BeantwoordenVerwijderen