zaterdag 8 augustus 2015

En nog eens vakantie!

Afgelopen week waren we enkele dagen bij familie in Zeeland. We hebben genoten van het samenzijn, het prachtige weer en de mooie omgeving. Zeeland is rijk aan veel mooie landbouwgrond (waar dezer dagen hard gewerkt werd aan de tarweoogst), natuurgebieden, duinen en dijken. En natuurlijk: water.... heel veel water! Maar niet te vergeten, ook prachtige historische steden. We bezochten dit keer Brouwershaven en Veere. 

Brouwershaven


Een jachthaven midden in de kern, grenzend aan het marktplein.

Aan de kade langs de jachthaven mooie gevels.


De straten daarachter waren beduidend eenvoudiger.

Veere

In de zomermaanden is in Veere elke dinsdag een historische markt. Een aanrader. Er worden allerlei streekproducten verkocht. Alle verkopers zijn gekleed in de Walcherse klederdracht. Oude ambachten herleven; met elke week een ander thema. Afgelopen week was te zien hoe de hoefsmid paarden beslaat. (Toen we dit vooraf aan de jongens vertelden, vroeg Gerben zich toch af waarom de mensen de paarden gingen slaan... :-))Ook Veere heeft een mooie jachthaven.


Deze dame maakt de echte Zeeuwse babbelaars.Een kijkje achter de kraam... check de schoenen!  :-)


De mandenmaker en de hoefsmid in actie.

De touwslager. Naast het bezoeken van deze leuke stadjes hebben we ook nog andere dingen gedaan. Maar dat wordt een beetje teveel voor één blog. De volgende keer vertel ik jullie het verhaal over de aardappelmand.... 

Tot slot nog even een paar foto's van het tarweoogsten. De jongens mochten mee op de combine. Dat vonden ze natuurlijk prachtig.Ik moet er wel bij zeggen dat wij als leken alles tarwe noemen. Maar het gewas dat op bovenstaande foto's geoogst werd bleek gerst te zijn. Om bier van te maken, aldus Gerben!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke foto's. Ja Zeeland vond ik ook prachtig. Die rustcen weidsheid. Leuk voor de jongens om mee te rijden en te zien hoe er geoogst werd. Een hele belevenis. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen