donderdag 23 oktober 2014

Foto's enzo...

Voor mijn verjaardag kreeg ik een mooie nieuwe lens voor op ons fototoestel: een 50 mm, 1.8. 


Dat was al langer een wens, omdat je met deze lens met een groter diafragma kunt werken als met de lenzen die ik had. Heel lichtgevoelig dus. En erg mooi voor portretfoto's bijv. of om onder wat minder goede lichtomstandigheden toch mooie lichte foto's te maken. Heel fijn dus om tzt van onze winterbaby mooie foto's te kunnen maken.

Voorwaarde van Cor was wel dat ik dan ook weer eens mooie nieuwe foto's van Jochem, Gerben en Lisanne moest maken. Tja, dat zijn natuurlijk prima 'slachtoffers' om het fotograferen met deze lens eens uit te proberen! 

Dus toen we dinsdagochtend naar de markt in Zaltbommel gingen, nam ik het fototoestel mee. Na de markt gingen we naar het park en daar konden we nog net voor de regenbui een mini 'fotosessie' doen.

Ik vond de foto's best leuk geworden, maar de kleuren toch wat somber. Tja, het was ook 'grijs' weer natuurlijk! 
Dus woensdag maar eens gaan experimenteren met Lightroom (fotobewerkingsprogramma). We hadden dat ook op onze vorige laptop staan, maar toen kon ik er niet mee overweg. Nu toch maar weer op de nieuwe laptop geïnstalleerd voor een nieuwe poging. En nu lukte het me zowaar wel om de foto's zo te bewerken als ik graag wilde!

Hieronder wat voorbeelden. De eerste foto is de onbewerkte variant en daarna een paar verschillende bewerkte versies.


Naast het foto's maken en bewerken heb ik me deze week ook nog bezig gehouden met foto's inplakken. Ja, dat doen we dus nog gewoon 'ouderwets' in een album! Leuk klusje om te doen nu ik vanwege de zwangerschap rustiger aan moet doen en veel meer moet zitten als ik gewend ben.


En ja. Oude gewoontes loslaten blijkt lastig...
Dus gebruik ik, net als vroeger moest van moeders, per foto 4 halve plakkers ipv 4 hele! Vond ik vroeger maar onzinnig. En toen nam ik me voor om dat 'later' uiteraard nooit meer te doen... Maar ja, het plakt even goed. Dus voelt toch een beetje als verspilling om ze niet te halveren!

1 opmerking:

  1. Wat 'n leuk cadeau! Dat worden weer heel veel mooie plaatjes!!

    BeantwoordenVerwijderen