woensdag 5 juli 2017

Indianenfeestje

Vandaag vierden we het kinderfeestje van Gerben. Altijd weer een hele happening om zoiets te organiseren. Hoe we het doen bekijken we per keer, we volgen daarin niet echt een vaste lijn. Soms bleven we thuis en knutselden wat, andere keren gingen we naar een speeltuin o.i.d. 
Dit keer leek het me wel leuk om een themafeestje te organiseren. Hulde voor Pinterest, want als je daar gaat zoeken op 'kinderfeestje jongen' dan wordt je overladen met ideeën. En inspiratie begon te borrelen bij het thema 'indianen'. 

Het begon bij de uitnodiging. Die moest ook in stijl. Niet moeilijk, want het idee en zelfs het tekstvoorbeeld kwam ook van Pinterest.Verder zorgde ik voorafgaand aan het feestje dat er voor alle kinderen een verentooi klaarlag. Gerben wilde graag opperhoofd zijn, dus hij kreeg een extra gevulde verentooi. Ook zorgde ik dat er alvast snoepzakjes klaarlagen om aan het einde van het feestje mee te geven.De overige voorbereidingen werden ook getroffen. Ik zorgde vanmorgen dat e.e.a. zoveel mogelijk klaar stond. En toen was het algauw tijd om het clubje opgewonden kinderen uit school te halen. Thuisgekomen werd als eerste de cadeautjesronde gedaan. En toen kwam ook Cor thuis. Ik vind het met de feestjes toch altijd wel erg fijn om dit met 2 volwassenen te kunnen begeleiden. Cor maakte met de kinderen de verentooien op maat. En ik zette de laatste dingen voor de lunch klaar. Toen konden we lekker eten. Broodjes knakworst en krentenbollen. Tot plezier van de kinderen had ik alles 'gekke' namen gegeven!


'gespikkelde bleekgezichtbollen met hertenreuzel'
en 'paardenmelkdrank'

'broodjes bisonvlees met maïssaus'De lunch ging er goed in, ondanks de gekke namen ;-) De zgn. 'maïssaus' is trouwens Joppiesaus. Het lijkt op de foto's misschien mosterd o.i.d., maar dat lust natuurlijk niet iedereen! Maar Joppiesaus lusten de meesten wel. En sommige broodjes had ik zonder saus gedaan. Daar konden ze nog evt. mayonaise op doen.
  Na het eten gingen we aan de slag om een 'indianen-shirt' te maken. Ik had witte shirts bij de Action gehaald en wat plakkaatverf. De zomen en de mouwen van de shirts knipten we tot 'franjes'. En daarna konden de shirts geverfd worden. 
Terwijl de shirts konden drogen, gingen de kinderen verder met een nieuwe opdracht: ze kregen wat stokken, touw, knijpers en lappen stof; en moesten daarvan een tipi maken. Daar moet je dus wel eerst een goed plannetje voor bedenken! Gelukkig was er deskundige hulp! ;-) Toen de tipi klaar was, moest iedereen er natuurlijk in! En werden ze voorzien van wat drinken. Ook kregen ze wat schalen chips en dropveters om een 'indianenketting' te rijgen. Die natuurlijk lekker opgesnoept mocht worden!
Daarna gingen ze aan de slag om pijl en boog te maken. En die mochten natuurlijk ook uitgeprobeerd worden. Ondertussen waren ze ook allemaal al wel even het zwembad in gedoken om af te koelen. Het oefenen met schieten vonden ze ook erg leuk. Sommigen hadden al snel de slag te pakken! En zo vermaakten ze zich een tijdje met afwisselend schieten met pijl en boog en lekker zwemmen.


Ondertussen hadden we de frietpan aangezet. En zo sloten we het feestje af met een makkelijke maaltijd van frietjes en frikadellen.


Het is erg gezellig geweest! 2 opmerkingen:

  1. Och Lydia wat ziet dat er gezellig uit en komen herinneringen boven. De jongste is bij mij 13 jr en zit in de brugklas. Echte feestjes zijn er dan niet meer maar komen de vrienden bv qourmetten. Ook gezellig. Mazzel met het weer hadden jullie.
    Een fijne zomer groetjes Coby (cbcosycot ig)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een onvergetelijk feestje. Erg goed bezig houden is een kunst en 2 paar handen zijn onmisbaar dat vond ik ook altijd want het is toch een hele drukte.

    BeantwoordenVerwijderen