zaterdag 3 juni 2017

Zomer in de tuin...

Fijn om nu weer een lang weekend te hebben! Vorige week hebben we van de extra vrije dagen gebruik gemaakt om de achtertuin een beetje aan te passen. De kinderen vonden het gezien het mooie weer hoog tijd om het zwembad weer op te zetten. Omdat wij niet zo'n grote achtertuin hebben is het best wel puzzelen met de ruimte wanneer ook het zwembad er staat. Daarom hadden we bedacht om toch maar een tweetal plantvakken weg te halen. Omdat deze plantvakken in het grint lagen was het een relatief eenvoudige aanpassing. We hoefden dus niet de bestrating aan te passen, maar alleen het grint op de leeggekomen plekken aan te vullen.


En nu hebben we daar dus een fijn plekje voor de tuintafel. 
Tot half in de middag kun je daar lekker in de zon zitten.
En de bank die eerst onder het keukenraam stond heeft nu een plekje gekregen tegen de schuur. 
Dat is nu een fijn schaduwplekje voor de al te warme momenten.Het zwembad staat midden tussen het speelhuisje en het houthok annex fietsenschuur. Een kwartslag gedraaid t.o.v. vorig jaar. Maar deze opstelling bevalt ons beter omdat de toegangen tot het speelhuisje en het fietsenhok nu ruimer zijn. De glijbaan werd anders geïnstalleerd zodat hij in het zwembad uitkomt. Tot plezier van de kids!Verder hebben we weer wat zomerbloeiers neergezet om de boel wat op te fleuren.
Ook in de voortuin ben ik de afgelopen dagen lekker aan de slag geweest. Het was hoog tijd om de geraniumbakken weer te vullen. En verder had het onkruid helaas nogal goed zijn best gedaan... Vorig jaar hebben we een deel van de beplanting veranderd en er onder andere kruiptijm in gezet. Een mooie bodembedekker om te zien... maar ik zal het toch niemand aanraden... want de voegen tussen de bestrating kwam er van lieverlee ook vol mee te staan! 


Dat was een behoorlijk klusje om het onkruid daar tussenuit te halen en alle voegen met een krabber schoon te krabben! Maar goed, het ziet er nu weer strak uit.Deze tijd is wat de tuin betreft altijd de mooiste periode. Alles bloeit mooi!
Echt genieten om te zien hoe de rozen er nu bij staan!De Annabellen zijn laat dit jaar, al zal het nu niet lang meer duren voor ze gaan bloeien. De leilinden zitten goed in het blad! Die zullen we nog wel een keer strak moeten snoeien van de zomer.De buxus staat er helaas niet zo mooi bij dit jaar. Hier in de regio houdt de buxusmot nogal erg huis. En op een zeker moment zat het bij ons er ook helaas in. Inmiddels al een paar keer tegen gespoten. En de buxus lijkt nu weer wat bij te trekken. We zullen zien of we het redden...Ook de voordeur kreeg een kleine update met een mini-olijfboompje.


Iedereen een fijn Pinksterweekend toegewenst!

5 opmerkingen:

 1. Zalig, die glijbaan in het zwembad! En de bloemenpracht! De buxusmot heeft hier ook flink huis gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dat is weer gezellig vertoeven bij jou in de tuin voor zowel jong en oud. Lijkt me zalig zo'n zwembad maar ja ik ben er een beetje te oud voor he, inmiddels oma.
  Vandaag regen maar dat is ook even goed voor de tuin.
  Fijne week Coby (cbcosycot IG)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig, ook voor de kinderen die naar hartelust kunnen zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat de kids zo vanaf de glijbaan het zwembad in kunnen...daar zullen ze veel plezier van hebben. Hier staan de buxusbollen er nog goed bij, maar ook ik ben er op voorbereid dat het een keer mis kan gaan. Jammer, want ze staan er al zestien jaar en hebben het altijd goed gedaan.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dat een intex opzetbad? komt bekend voor! Fijn om te zien dat er ook andere mensen van genieten in de warmere dagen van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen