woensdag 23 november 2016

Beetje groen in huis

Onlangs was ik bij de Intratuin voor wat nieuwe planten. De planten die ik had waren de afgelopen tijd van lieverlee allemaal in de kliko geëindigd... Op de één of andere manier houden planten het hier nooit zo heel lang uit... Een tijd deden we het zonder planten. Maar toch miste ik wel wat groen in huis. Dus een paar nieuwe kamerplanten mogen het gaan proberen!


Verder kocht ik ook een doosje mos om mosballen te maken. Die zijn niet moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is mos, wikkeldraad of krammen en 'iets ronds' om het mos omheen te wikkelen. Dat kunnen bijv. piepschuim bollen zijn, maar simpeler en goedkoper is een prop krantenpapier of een prop plastic. Het leuke is dan, dat je ook nog kunt variëren met het formaat.
Je neemt een (min of meer) rechthoekige lap van het mos en dat vouw je om de ronde vorm heen en zet dit vast met krammen en/of wikkeldraad. Evt. teveel mos scheur je eenvoudigweg af, of je laat het overlappen.Een simpeler manier van mosballen maken is trouwens om de 'lappen' mos gewoon in elkaar te rollen tot een bal, en dan vastzetten. Dan zit er dus ook mos aan de 'binnenkant'. Je verbruikt dan wel wat meer mos per mosbal, maar het werkt eigenlijk wel sneller/makkelijker!De mosballen kregen een mooi plekje in de olijfbak. Ik vind het een mooie combinatie: dat donkere hout met het frisgroene mos! Ook leuk om bijv. een paar kaarsen tussen te zetten. Variaties genoeg!
4 opmerkingen:

 1. Tmooi die planten, daar zou ik niet zonder kunnen. Maakt het echt gezellig. Leuk die mosballen. Hoelang gaat dat mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee hoe lang ze meegaan! Maar zal best een poosje zijn. Volgens mij blijft het mos best lang groen, zeker als je het licht vochtig houdt. Met de plantenspuit of af en toe even in de regen buiten!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee, die mosballen! Geniet van je nieuwe groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, die mosballen. En net als jij vind ik groen en hout ook erg goed met elkaar combineren.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen