dinsdag 5 mei 2015

Bureau

Natuurlijk duurde het niet lang voor ik verder ging met de make-over van het bureau. Bij de eerste (mislukte) poging had ik het bureau niet geschuurd, maar alleen goed schoongemaakt met ontvetter. Dat had m.i. voldoende moeten zijn omdat het bureau van onbehandeld teakhout was. Tenminste voor zover ik wist.  Later dus toch maar eens geprobeerd wat er gebeurde wanneer ik het bureau goed schuurde... En toen bleek het dus waarschijnlijk toch wel eens met iets behandeld te zijn. Ik schuurde er duidelijk een toplaagje 'van iets' af. Dus toen het hele bureau eens goed kaal geschuurd met de schuurmachine. Daarna heb ik het bureau geverfd met een greywash van verdunde muurverf. Om het blad tegen vlekken te beschermen heb ik dat vervolgens nog behandeld met houtzeep. Nu is het helemaal naar mijn zin!


Toen het af was ben ik wat heen en weer gaan schuiven met de decoratie. 't Is nog niet helemaal naar mijn zin. Ik wilde het graag doen met wat ik in huis had. Best lastig om jezelf zo'n beperking op te leggen, maar wel een uitdaging! Voor nu is het goed zo. 
En ondertussen hou ik mijn ogen open voor wat ik tegen kom bij kringloop en rommelmarkt. Dat levert vast nog wel eens wat leuke vondsten op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten