dinsdag 14 april 2015

Kringloop en nog wat dingetjes...

Vandaag weer eens een bezoekje gebracht bij de kringloop.
En weer een paar leuke dingetjes gevonden. Het gebeurt bij kringlopen nog al eens dat ik iets zie staan waar ik 'iets' in zie. Mooi van vorm, of van mooi materiaal, of een authentieke uitstraling. Maar dat ik toch niet direct weet wat ik er mee zou willen. Zo ging dat vandaag ook met deze drie dingetjes. Ik zag er 'iets leuks' in, maar waar het precies een plekje krijgt weet ik nog niet. Maar dat komt vast wel goed!


Verder heb ik vanmiddag nog een klein 'muurvuller-klusje' gedaan. Ik had een tijdje terug een lamp bij de Action gekocht. Zo één met zo'n glimmende voet. Die lampenvoet had ik gelijk grijs geverfd met muurverf, maar daar was ik toch nog niet helemaal tevreden over. 't Was me nog wat te strak. Dus nu heb ik vanmiddag die lampenvoet ingesmeerd met muurvuller. En daarna voor de goede kleur bewerkt met loogbeits en aarde. Ofwel, lekker smeren tot de kleur naar mijn zin was. De (oorspronkelijk zwarte) kap had ik destijds al aangepakt door hem een greywash te geven van verdunde grijze muurverf.Gisteren naaide ik een stapeltje slabbetjes voor Sietze. Eerder schreef ik al eens dat hij erg goed kan spugen... :-) Om al te veel vieze kleertjes te voorkomen legde ik vaak een dubbelgevouwen spuugdoekje onder zijn kinnetje. Maar nu hij meer gaat bewegen, blijven die dingen natuurlijk niet meer liggen. Dus pakten we in plaats daarvan slabbetjes. Maar ja, na gebruik door inmiddels drie kinderen zien de meeste slabben die we hebben er niet echt fris meer uit. De fruithapjes van de andere drie kinderen hebben zo hun sporen achtergelaten! En dat ziet er natuurlijk niet echt leuk uit. Dus maakte ik een stapeltje bandana-slabbetjes van wat restjes stof uit de lappenkast! Heel simpel, maar het ziet er een stuk leuker uit!2 opmerkingen:

 1. Je lamp ziet er erg mooi uit. Handig die slabbetjes. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Lydia, bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik kom even bij jou kijken en heb me meteen even bij je aangemeld, zodat ik je posten niet mis. Leuke spulletjes heb je gevonden bij de kringloop, leuk he, ik ga er ook altijd graag even kijken.
  Superhandig die slabbetjes zo leuk.
  Fijne avond nog!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen