maandag 23 februari 2015

Cosleeper en wieg

Wie de laatste tijd wel eens bij ons in de straat is geweest, heeft vast wel gezien dat wij de wieg in de kamer bij het raam hebben staan. Ik kreeg dan ook verschillende keren de vraag of Sietze geel was. Nu was hij dat inderdaad (inmiddels is het weggetrokken), maar dat was toch niet de reden dat de wieg daar staat.


Tijdens de zwangerschap hadden wij nl. besloten om onze wieg te vervangen voor een cosleeper. Dat is een 'aanschuifbedje'. Ofwel een 'wiegje' waarvan 1 zijkant open is en die je dus strak tegen je eigen bed aanschuift. 
Heel handig voor de nachtvoedingen! Je hoeft dan niet overeind en op te staan om je kindje uit de wieg te halen, maar je kunt het heel makkelijk naar je toeschuiven. 

(Op de foto niet zo goed te zien, maar de matrassen zitten dus op gelijke hoogte. En uiteraard zit het beddengoed 's nachts niet zo strak ingestopt!)

Het was de bedoeling om de wieg op Marktplaats te zetten. Maar nu hebben we hem dus voor overdag beneden neergezet. Een fijn plekje voor de slaapjes van overdag! De andere kinderen sliepen als baby ook nog wel eens in de box, maar een wieg is toch wat beslotener.

Maar binnenkort zal de wieg beneden toch wel plaats moeten maken voor de box, wanneer Sietze behalve een slaapplekje ook een speelplekje nodig gaat hebben!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten